Як вибрати дитячий візочок - Блог про Львів

Як вибрати дитячий візочок

Як вибрати дитячий візочок

Коли в домі з’являється малюк, дитячий візок стає предметом першої необхідності. Молодим батькам важко одразу вибрати перший транспорт для своєї дитини. На правах мами з досвідом пропоную декілька порад, які згодяться у нелегкому виборі.

Існує кілька видів дитячих візочків, і в кожного з них є переваги і недоліки. Та будь-який візок повинен відповідати загальним вимогам: бути безпечним, гігієнічним і зручним. Остання вимога актуально не тільки для дитини, але і для мами.

Спочатку потрібно визначитись, який вид візка будете обирати. Їх є декілька.

Візок-люлька

Він підходить для самих маленьких дітей, не старше 8 місяців. У такого візка закрита конструкція, що представляє собою щось на подобі кошика, закріпленого на жорсткому каркасі. У цій колисці малюкові не страшні холод і вітер. Спати йому буде дуже комфортно, тому таку люльку можна зняти з каркаса і використовувати в якості ліжечка, якщо є необхідність.

Для переодягання малюка також знадобиться пеленатор. Це такий столик часто з комодом і з поверхнею, що не промокає, для зміни підгузників.

пеленатори

Візок для прогулянок

Придатна для дітей які починають ходити і старших. Багато жінок віддають перевагу саме такому типу візочка, оскільки він дуже зручний і легкий, що важливо, коли в будинку немає ліфта, а ви живете високо. Прогулянкові візочки бувають трьох- і чотирьохколісними. Перші відрізняються маневреністю, а у других регулюється положення дитини – її можна посадити в напрямку руху або лицем до мами.

Також читайте:   Планшет для дитини: переваги і ризики

Візок-трансформер

Може служити як люлькою, так і прогулянковим візочком. Крім того, можна використовувати деякі моделі і в якості дитячого авто-крісла. До недоліків такого візочка відносяться його великі розміри і вага. Тому візок-трансформер буде важко піднімати по сходах або перевозити в транспорті.

Один з найбільш важливих нюансів при виборі візочка це колеса. Краще брати візок з гумовими колесами. Також важливий їх розмір. Маленькі колеса сприяють кращій маневреності. Але на великих колесах дитині приємніше спати, тому що хід такого візкам’який і плавний, а нерівності на дорогах не потривожать сон вашого малюка. Колеса повинні бути оснащені амортизаторами. Поруч з колесами повинні розміщуватися гальма, так щоб можна було без проблем скористатися ними у будь-який момент. Також необхідна наявність у візочка ременів-безпеки, для того щоб дитина, яка вже сидить не випала з візка під час руху.

Візок повинна бути виготовлений з гігієнічних матеріалів. В ідеалі – з екологічно чистих. Чохол повинен передбачати хорошу вентиляцію, щоб дитина могла дихати свіжим повітрям під час прогулянки. В цілому, всі поради щодо вибору візочка можна звести до наступного. Перш за все, визначтеся з тим, які функції вона повинна виконувати. Потім оцініть вищезгадані зручність, безпеку і гігієнічність. І зверніть увагу на пору року, в яку ви в більшості будете використовувати візок.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. zars 07.12.2015 пише:

    Люблю маленьких дітей, особливо, в яких молоді гарні мами…

  2. russo turisto 15.12.2015 пише:

    Они нравятся не только тебе одному…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*