Як знайти річку Полтва у Львові (відео) - Блог про Львів

Як знайти річку Полтва у Львові (відео)

Річка Полтва

Черговий день розпочався, тому настав час порадувати наших читачів черговими публікаціями на блозі.

І якщо хтось думає, що Воробус відпочиває, то ці люди помиляються. Автор працює і далі буде дуже цікава публікація, яка зацікавить не одну людину.

А говорити ми будемо про всім відому річку Полтву, яку я так давно шукаю в різних місцях нашого міста й ніяк не можу знайти назовні.

Кілька тижнів тому спробував це зробити в такому районі нашого міста як Левандівка. Місцевий пан мені розповів, що Полтва протікає саме там, але коли виклав фото в інтернет, то мене просто кажучи – «забакланили».

Чоловік на ім’я Володимир скинув мені карту, де можна знайти цю річку й одним з цих місць був район ринку «Торпедо».

Саме там Воробус сьогодні спробував себе у ролі продавця, а вже опісля пішов шукати річку.

Щоб довго не блукати, згадувану вище карту «вбив» у навігатор в телефоні й саме по цих координатах шукав Полтву.

Що цікаво, спершу ніяк не міг збагнути що ж тут не так. Довго намотував круги по ринку й аж потім зрозумів, що вона то тут є, але схована під землею.

Вирішив вийти за межі ринку й городами піти в район очисних споруд. Навігатор постійно показував, що річка поруч, я лазив травами, але води в ровах не було. Починав відчуватися запах, але це швидше від того, що тут лазять люди замість туалету.

Трава

Де ж ця Полтва? Чи вона взагалі не виходить ніде назовні? І тут мені пощастило, раптово я зустрів чоловіка, який йшов навпроти й само собою Воробус його розпитав за річку.

Чолов’яга сказав, що Полтва й дійсно тут проходить, але переважно під землею, а побачити її назовні можна далі якщо дійти до залізничної колії, перейти її й за городами буде річка.

Також читайте:   Запали свічку у пам'ять жертв Голодомору

Що ж, послухав Воробус пана й пішов далі. Йду собі йду, така витоптана стежка, відчувається різкий запах й деколи навіть стає лячно на душі. Людей по дорозі не зустрічаю, де-не-де видно дірки в землі з яких чути шум річки.

Стежка

Колодязь

Полтва, але знову ж таки під землею. А ще її помітно в колодязі, який також зустрічаю по дорозі, але це далі не то що я шукаю. Має бути крутіший вихід наверх.

Ще кілька хвилин і бачу залізничну колію, городи, навігатор показує, що річка знову піді мною, але я її не бачу.

Залізнична колія

Вже хотів кинути це діло, бо сморід посилювався й стояти тут ставало куди важче й важче, аж раптом в голову прийшло піти далі.

Як у воду дивився, проходжу ще кілька метрів вперед і нарешті її знаходжу – Полтва у всій своїй красі. Сморід там стоїть такий, що якби автор там постояв хвилин зо двадцять, то певно би зомлів.

Полтва з-під землі

А так я швидко зробив кілька фотографій, зняв коротеньке відео та почав швидко через городи покидати цю територію. Цікаво ж мені як тут люди обробляють свої «дітища». Та тут просто неможливо стояти, не те що щось робити.

Тепер зрозуміло, чому у Львові, особливо в теплу погоду відчуваються такі запахи. Про них ще поговоримо в найближчих публікаціях як і про сміттєзвалища які тут зробили люди.

Якщо ви хочете таки побачити так як і я річку Полтву назовні, то зі сторони ринку «Торпедо» йти не треба. Найкраще заходити туди з вулиці Пластової, там ще є вивіска «Нова Пошта» й залізнична колія.

Нижче навіть намалював нашим читачам більш детальнішу карту:

де Полтва виходить назовні

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. bankiduki 06.03.2016 пише:

    Дякую. Вона таки існує!

  2. BOGDAN 08.03.2016 пише:

    Ну, НАРЕШТІ, ВОРОБУС знайшов річку:))) МОЛОДЕЦЬ…..

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*