Стихія, що її називають хаос - Блог про Львів

Стихія, що її називають хаос

Стихія

Ще буквально п’ять хвилин тому я йшов на автобусну зупинку і думав про своє майбутнє та те що мене очікує…

Але зараз не про це, бо я їду в маршрутці на роботу. Проте коли я йшов на маршрутку, я задумався про все що є навколо і про явища що оточують нас.

Зокрема я подумав про осінь, осінь це пора коли починаєш очікувати домашнього тепла, зігріваєшся чаєм та блукаєш в своїх думках. Та осінь, це не тільки те що я описав вище, це ще і хаос. Хаос на вулицях міста, хаос у погоді, хаос у серцях людей.

Але мені це подобається, бо світить холодне сонце, дме сильно вітер та вихором розносить листя по вулиці. Якраз такий хаос це те що має бути на вулицях міста, та й не тільки.

Чому я так вважаю? Чому осінній хаос нам потрібний?

Згадаймо наш ритм життя.

Ми постійно кудись спішимо, маємо свої справи та мало що помічаємо, мало що цінуємо. Саме такий розпал нашого ритму життя припадає на теплу пору року.

Але коли погода стає більш суворою, холоднішою та непередбачуваною, ми починаємо мінятися. Вдягаємо тепліший одяг і мандруємо по справах, вдома ми вмикаємо опалення та куштуємо більше гарячих страв, п’ємо більше гарячих напоїв.

А день стає коротшим, а вечори та ночі – довшими. Ми все менше часу проводимо на вулицях, і все більше спішимо додому до тепла, комфорту та світла. А чому так? – Нам не комфортний хаос, ми хочемо затишку та тепла. Саме тому і ховаємося у теплих приміщеннях та насолоджуємось теплом. Але найбільше мені подобається, як хаос заставляє нас цінувати моменти, цінувати хвилини щастя та людей. Під час холодного осіннього хаосу, ми зближуємось, ми знаходимо час розділити тепло від гарячого напою та зігрітися під час гарної розмови. Майже кожна зустріч зводиться до смакування зігріваючими напоями. Оточені холодом та не комфортним хаосом, ми прагнемо отримати хоча б трошки тепла, а отримавши його відкриваємо свої серця людям.

Також читайте:   У шостій ранку

Сам по собі хаос не є хорошим явищем, але це він також потрібен нам для того щоб прагнути комфорту та тепла. Хаос є ніби інструментом, який корегує нас та спонукає до добра.

Це так само, як розуміння добра та зла. Дізнавшись що таке зло, відчуваєш дискомфорт і прагнеш добре.

Хаос це та сила, яка в певний період життя виводить з зони комфорту та заставляє нас розвиватись.

Хаос просто змінює нас, а осінній хаос робить з нас людей.

Тому нам періодично корисно відчути трошки хаосу, щоб щось поміняти, стати іншими та кращими, стати людьми
І думаючи про своє майбутнє я радий, що йду серед осіннього хаосу…

Автор статті: Yar_Ik.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*