Як приготувати шашлик взимку

Як приготувати шашлик взимку

Всі ми любимо відпочивати, особливо на лоні природи. Такий відпочинок завжди пов’язаний з приготуванням фірмової страви під назвою шашлик. Влітку проблем з приготуванням шашлику практично немає, а от взимку виникають деякі проблеми. Як не замерзнути взимку на відпочинку ми добре знаємо. А от із шашликом виникають деякі проблеми. Що потрібно зробити, та не дати шашлику замерзнути?

Насамперед почнемо з вибору м’яса на шашлик. Досить швидко, та добре прожарюється на морозі риба – горбуша, форель, сьомга, осетрина. Також може підійти курка, сосиски, шашличні ковбаски та свинина. Ні в якому разі не беріть для приготування шашлику м’ясо на кісточці, воно навіть влітку при приготуванні може залишитися сируватим.

М’ясо потрібно маринувати згідно вашого улюбленого рецепту. Після процесу маринування м’ясо необхідно насаджувати вдома відразу на шампури. Тоді на природі Вам буде дуже просто приготований шашлик дістати, та відразу поставити на мангал. Бо коли Ви будете виконувати процес насадження на шампури на природі, то ваші руки швидко замерзнуть, та й м’ясо може злегка примерзнути.

Дрова слід брати якомога сухіші. Обов’язково візьміть з собою старі газети та журнали для розпалювання вогню.
Якщо Ви будете використовувати вугілля, то слід почекати, поки воно добре прогорить та розжариться. Відстань між шашликом та вугіллям не повинна бути дуже великою. Якщо Ваш мангал має дуже високі стінки, то в такому випадку слід по його кутках поставити цеглини, щоб збільшити жар. Для підсилення припливу повітря слід користуватися заздалегідь приготованою картонкою.

Також читайте:   ТОП-10 найгостріших у світі перців

Окрім самого шашлику, обов’язково візьміть з собою іншу їжу. Холодні закуски слід скоротити до мінімуму, не завадить мати з собою маринади та соління. Не будуть зайвими невеличкі канапки з шинкою та копченою ковбасою. Не слід брати з собою свіжі овочі, бо вони досить швидко замерзають на морозі.

Варто приділити увагу гарячій їжі. Добре буде якщо Ви приготуєте картоплю в мундирах. Її можна досить легко очистити. Вже на природі Ви зможете розрізати її на дві половини, покласти на решітку, посолити, поперчити, змастити маслом та розігріти її. Особливо швидко готуються вегетаріанські шашлики з ситу, овочів та грибів.
І на сам кінець – обов’язково розпаліть вогнище, яке буде додатковим джерелом тепла, яке зігріє Вашу веселу компанію.

Веселого, приємного та вдалого Вам відпочинку!

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 15.12.2016 пише:

    Насамперед почнемо з вибору м’яса на шашлик. Досить швидко, та добре прожарюється на морозі риба – горбуша, форель, сьомга, осетрина

    Хороший вибір м’яса :D, але чи можна це взагалі називати шашликом?)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*