Чергова ганьба по-львівськи або як на вулиці О. Басараб з січня не вивозять сміття - Блог про Львів

Чергова ганьба по-львівськи або як на вулиці О. Басараб з січня не вивозять сміття

Ганьба

Вулиця Ольги Басараб, 3. Поруч – 2 гуртожитки (медичний і ветеринарний), психоневрологічний диспансер і середня загальноосвітня школа №49.

З січня 2017 року припинили вивезення сміття. За цей час побутових відходів накопичилась ціла сміттєва гора, яка періодично сповзає на тротуар біля дороги. Обурення мешканців викликає не тільки те, що, справно сплачуючи за послугу вивезення ТПВ, вони її по факту не отримують.

А й те, що на цю купу зносять своє сміття мешканці інших будинків, навіть не сусідніх. Мабуть, керуються логікою – «у нас теж не вивозять, будемо носити на іншу купу, аби нам не смерділо». За руку зловити нікого неможливо. Мешканці кожного ранку кричать на тих хитрозроблених з вікна, а у відповідь чують: «А куди я маю то викинути?» Одним словом, терпець уривається.

Нещодавно керівник ЖЕУ, якому підпорядковується наш будинок (а він, на жаль, відомчий), зібрав збори, де усі колективно намагались знайти шлях розв’язання проблеми.

Було вирішено домовитись з якоюсь компанією, щоб приїхала машина і забрала сміття. Звісно, не безкоштовно. Ще раз нагадаю, що весь цей час мешканці платили за вивезення ТПВ. Ну, добре, погодились вже й на це. Вчора, повертаючись додому, ми побачили в коридорі оголошення. У ньому було сказано, що є домовленість з фірмою. Але загальна вартість вивезення сміття – 10 000 грн. Мешканці мають створити оргкомітет для організації збору коштів. У будинку всього 40 квартир. Неважко порахувати, що кожна квартира має сплатити 250 грн. Не знаю, що сталось, але вже сьогодні вдень це оголошення зникло. З усіх поверхів. Може, хтось подзвонив керівникові і висловив усі емоції з цього приводу – невідомо.

Також читайте:   Розваги в нічному клубі Львова

Проблема сміття

Питання з вивезення сміття зависло у повітрі. Відходи продовжують накопичуватися. Не за горами червень з +30 градусами. Що далі? Середньовічні хвороби? Консервація міста через екологічне лихо?
З приводу розповсюджених думок «не вивозять, бо нема куди» доповідаю – поруч, якщо піднятися трохи нагору, стоїть будинок з контейнерами, які регулярно вивозять. То як це можливо? Отже, можливість вивезти все ж таки існує.

До кого звертались мешканці:

• керівник ЖЕУ (балансоутримувач будинку)
• гаряча лінія міста (постійні звернення, кількість велика)
• Міністерство екології та природних ресурсів України (електронне звернення № 1167 https://ecomapa.gov.ua).

Автор статті: Arwenita.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. PVS 23.05.2017 пише:

    Такого добра по Львову – вагон. Вивозять ДУЖЕ вибірково. І більше не вивозять ніж вивозять.

  2. The Notorious B.I.G. 23.05.2017 пише:

    Проблема не однієї вулиці, а усього міста.
    Не буду розписувати, що і як на мою думку треба робити, адже від мене і так нічого не залежить.
    Єдине що хочу сказати це те, що багато наших людей не роздупляється стосовно ситуації і їм вічно усе погано.
    Будують завод с переробки мусору – погано, треба йти страйкувати 🙂
    Не вивозять сміття – погано, мудак Садовий не придумав куди його дівати 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*