Як вибрати золотий хрестик - Блог про Львів

Як вибрати золотий хрестик

Як вибрати золотий хрестик

Золотий хрестик – це не просто ювелірна прикраса, а перш за все символ християнської віри. Його купують для себе або в подарунок дорогим та близьким людям.

Хрестики бувають релігійні та декоративні, які в свою чергу поділяються на жіночі, чоловічі та дитячі. Останні часто дарують хрещені батьки своєму похреснику в день Хрестин.

Жіночі золоті хрестики

Жіночі хрестики відрізняються витонченістю, елегантністю та різноманітністю декоративних оздоблень. Це може бути і традиційний хрест із жовтого, червоного чи білого золота, або ж вишукана прикраса з інкрустаціями з фіанітів чи діамантів. Саме жіночі хрестики найчастіше прикрашають різьбою та камінням,а перекладини можуть мати форму ажурних листочків та гілочок.

Золоті хрести для чоловіків

Чоловічий хрест відрізняється розмірами та більш стриманим дизайном. Часто це масивна прикраса, яку носять на товстому ланцюгу складного плетіння. Чоловічі хрести також можуть мати інкрустації, але в якості оздоблення частіше використовують чорний онікс, емаль та чорніння. При виборі подарунку зверніть увагу на прості моделі з розп’яттям та релігійними символами.

Як вибрати хрестик для новонародженого

Дитячі хрестики відрізняються невеличкими розмірами та вагою, а також відсутністю гострих деталей. Вони, як правило, пласкі і мають широкі перекладини, увінчані трилисниками. Хрестик на хрестини – це в першу чергу оберіг, що захищатиме свого юного власника від недоброго ока. Саме тому він має бути традиційним: мати розп’яття, релігійні символи та написи.

Також читайте:   Правила денного макіяжу

На що звертати увагу при виборі хрестика

При виборі хрестика на подарунок не варто керуватися лише власним смаком. Якщо отримувач подарунку не носить декоративних прикрас, то краще не дарувати хрестик з багатим декоративним оформленням. Також врахуйте приналежність до конфесії:католицькі та православні хрестики мають деякі відмінності.

Як і будь-який інший ювелірний виріб, золотий хрестик має відповідати найвищим стандартам якості. Онлайн-гіпермаркет «Золотий стандарт» здивує не лише величезним асортиментом жіночих, чоловічих та дитячих хрестиків, а й якісними виробами із золота 585 проби, що мають проби та бирки. У каталозі представлено більше трьохсот моделей хрестиків із золота, тому кожен знайде бездоганну прикрасу як особисто для себе, так і для найріднішої людини!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*