Програма «Кусаноне» – реальна можливість отримати грант

Соціальний проект «Кусаноне»

З набуттям Україною незалежності розширилась співпраця з міжнародними благодійними фондами. Свого часу такі фонди суттєво допомагали постраждалим від наслідків Чорнобильської катастрофи, оплачували лікування та реабілітацію, надавали медичне обладнання. Японія як єдина країна, яка стала жертвою ядерних бомбардувань, дотепер надає величезного значення допомозі постраждалим від Чорнобильської аварії громадянам і регіонах, зокрема, поліпшенню стану закладів охорони здоров’я. Одним із напрямків соціальної допомоги Японії для України є проект (фонд) «Кусаноне».

Активну роботу в Україні фонд проводить з 2002 року, за цей час втілено в життя понад 122 проекти на суму більш ніж 9 млн. доларів в сферах охорони здоров’я (зокрема, кусаноне для лікарень), освіти, спорту, соціального благополуччя, збереження середовища, культури. Лікарні в багатьох областях України закупили нове сучасне медичне обладнання.

Загальна інформація про проект

Соціальна програма підтримки «Кусаноне» Україні від Посольства Японії має за мету підтримку громадських ініціатив для вирішення (фінансування) різних місцевих проектів. Насамперед японці фінансують ті програми, реалізація яких дозволить хоча б частково вирішити нагальні проблеми українського суспільства. Кошти від «Кусаноне» поступають після детального вивчення кожної заявки (які, до речі, подаються до кінця березня).

Також читайте:   В Україні підняли мінімальну зарплату

Фінансування у рамках проекту «Кусаноне» можливо отримати за такими напрямками:

  • проекти допомоги соціально незахищених громадян;
  • для музеїв, музичних шкіл та інших закладів культури;
  • у медичній сфері для купівлі спецтранспорту, а також на медичне обладнання;
  • в освітній сфері: ремонти у дитсадках, школах, школах-інтерната;
  • а також на підтримку соціального підприємництва:

Розміри фінансування

Скільки ж можна отримати від проекту його аплікатам? Мова йде про суми в межах 70-75 тисяч доларів, але варто враховувати, що 20% загальної вартості проекту має фінансуватися отримувачем гранту (окрім випадку, коли закуповується медичне обладнання за программою кусаноне). Також за рахунок одержувача оплачуються комісії за конвертацію валют.

За умовами програми «Кусаноне» не можна фінансувати витрати на зарплату, управління та поточні витрати організації. Також за гроші проекту не дозволяється сплачувати ПДВ.

Сподіваюсь, наведена інформація стане у нагоді громадським активістам та допоможе у фінансуванні різних необхідних для наших міст і сіл соціальних проектів.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*