Термальні води у Гайдусобосло - Блог про Львів

Термальні води у Гайдусобосло

Гайдусобосло

Про це місто в Угорщині чув неодноразово, деякий час я навіть не міг нормально вимовити назву. «Хайду», «хайдуполуполо», «хайдосурос», а насправді правильна назва містечка, в якому населення лише 20000 осіб – Гайдусобосло.

Знаходиться воно у якихось 400 кілометрах від Львова й відоме своїми термальними водами.

Кілька днів тому ваш автор був по роботі в цих місцях й само собою, що не міг відмовити собі в задоволенні піти полежати у теплій водичці.

Коли ми лише в’їхали у Гайдусобосло, то довгий час не могли зрозуміти, а чому на вулиці так мало людей. Незважаючи на теплу погоду, місто виглядало примарою. І лише після відвідин «термалів» зрозумів чому так. Справа у тому, що люди сюди їдуть виключно у лікувальних цілях. І коли ти кілька годин посидиш у теплій воді, зробиш різні процедури, то в тебе одне бажання – добратися до ліжечка, поїсти й лягти спати.

Повертаючись до термальних вод у Гайдусобосло варто зазначити, то приїхали ми туди у не сезон. Так, не всі басейни та атракції працювали, але й людей було значно менше. Як таких аншлагів не було й можна було спокійно ходити від одного басейну до іншого.

Відпочинок на термальних водах Гайдусобосло рекомендується тим, кого турбують проблеми зі здоров’ям:

Також читайте:   Літній відпочинок на морі в Україні

– Хронічні захворювання суглобів та хребта (ревматоїдний артрит, артроз, хвороба Бехтерева);
– невралгія і міальгія;
– потреба у реабілітації після паралічів і спортивних травм;
– шкірні хвороби – екзема, псоріаз, нейродерміт;
– хронічні гінекологічні хвороби, жіноче безпліддя.

Вхідний квиток вартує на українські гроші лише 220 гривень. Розрахуватися можна як готівкою, так і кредитною карткою, є безкоштовний Wi-Fi.

А тепер порівняйте угорські ціни та ціни на тому ж українському курорті в Косино. 220 гривень за день – це дуже дешево.

Додатково можна докупити похід у сану, масажі, лікувальні процедури, похід на атракції, але це вже все при бажанні. Я ж обрав найпростіший варіант й мені цього вистачило з головою.

Релакс

Кожні десять хвилин на термальних водах у Гайдусобосло змінюється лікувальний режим у воді. Можна лежати у простій воді, можна лягти під «гейзер», згодом вмикається масаж водою, яка ллється наче з крану.

Найбільше, що сподобалося, так це басейни на вулиці. Лежиш собі такий і за мить починається а ля «джакузі». Збоку холодний басейн. Глибина не більше 1 метру 70 сантиметрів.

Якщо хочете їхати сюди з дітками, то для них також є спеціальні басейни.

Релакс у Гайдусобосло гарантований.

Про те, як Ігор Воробус був на термальних водах у Мішкольці читайте ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*