Чи варто їхати у Таїланд з дітьми? - Блог про Львів

Чи варто їхати у Таїланд з дітьми?

Таїланд з дітьми

Знайомі розповіли, що хочуть відпочити з дитиною зараз, і в пошуках напрямку. Одна з найбільш розкручених країн Азії – Таїланд. Тепле море, свіжі фрукти, екзотичні тварини і непоганий сервіс – лише видима частина “тропічного айсберга”. “Країна Усмішок”, незважаючи на тривалий переліт – популярний напрямок в українців, яким Європа не по кишені, а Туреччина з Єгиптом набили оскому. Але якщо в дві останні країни поїздка з дітьми не викликає особливих питань, то як бути з Азією?

Страхітливі історії про антисанітарію, дивовижні хвороби, харчові отруєння та інші напасті, багатьох батьків змушують відмовитися купувати тури в Таїланд. Але чи такий страшний “чорт”, як його малюють? Спробуємо розібратися…

Клімат

Клімат Таїланду включає в себе три основні сезони: сухий – з жовтня по березень, жаркий – з березня по червень і дощовий – з червня по жовтень.

Таїланд

Варто звернути увагу на поширену кліше, ніби відпочинок в тропіках виправданий лише взимку. Насправді, температура повітря на курортах Таїланду рідко піднімається вище +35 градусів і тільки незвична вологість вносить певний дискомфорт. Тому немає вагомих причин обмежувати відпочинок суто зимовими місяцями, а тим більше, виключно “високим” сезоном: з листопада по березень. Можна провести чудову відпустку з дітьми в травні-червні, коли немає напливу туристів, а ціни на переліт, проживання та дозвілля опускаються до мінімальних значень. Зорієнтуватися у цінах на авіаперельоти можна тут: https://avia.silpovoyage.ua/aviabilety-tailand.

Що стосується акліматизації, то це один з ключових пунктів відпочинку. Нюанс акліматизації – уникнути різкого перепаду температур. Розраховуйте поїздку так, щоб по можливості прилітати з тепла в тепло і повертатися після відпочинку також з найменшою різницею температур. В іншому випадку акліматизаційний стрес у дитини ризикує перерости в повноцінну хворобу.

Материк чи острова?

Пляжний відпочинок в Таїланді можна розділити на 2 види: материковий і острівний. Перший – це відомі курорти: Паттайя, Ча-Ам Крабі, Хуахін, а другий – не менш популярні острови: Самуї, Пхукет, Пханган, Пхі-Пхі. Головні відмінності: клімат (на материку він менш вологий) і питання трансферу (на острови, як правило, є потреба у додатковому перельоті).

Атмосфера материкового Таїланду – це в першу чергу знаменита Паттайя. Курорт веде свою історію від рибальського села, що перетворилася в XX столітті в найпопулярніше місце країни. В першу чергу сюди їдуть за розвагами, а скупчення строкатих натовпів туристів на вулицях і пляжах можна спостерігати вдень і вночі.

курорт Паттайя

Тайський масаж і тайська кухня, дискотеки і бари, нічні ринки і торгові центри, аквапарки і атракціони, село слонів і крокодиляча ферма, величезний вибір одноденних екскурсій – все це візитна картка найстарішого курорту на березі Сіамської затоки. Варто згадати широку лінійку готелів на будь-який смак і гаманець, а також крокову доступність столиці королівства – Бангкока.

Також читайте:   Воробус їде шукати залишки розбитого літака на хребті Аршиця

З точністю навпаки йдуть справи в Крабі – столиці однієї з тайських провінцій на березі Андаманського моря. На відміну від Паттаї тут практично немає галасливих розваг. Крабі позиціонується як місце для відокремленого відпочинку і розслабленою атмосфери далеко від цивілізації.

Незаймані пляжі з бамбуковими бунгало, різноманітні екскурсії та морські прогулянки, джунглі і мангрові зарості, море тропічних фруктів і кухня з морських делікатесів. Додатковий плюс Крабі – місце розташування курорту. Звідси легко дістатися до островів: Пхукет, Ланта, Пхі-Пхі і ін.

Острови – окрема категорія курортів Сіаму, всередині якої існує своя особлива класифікація. Більшою популярністю для сімейного відпочинку користуються острова з найбільш розвиненою інфраструктурою. В першу чергу це Пхукет, Самуї, Пханган, архіпелаг Пхі-Пхі і Ланта, при цьому на перших двох є міжнародні аеропорти.

Найбільший острів королівства – прославлений Пхукет, в силу своєї популярності, не уникнув зайвої популярності, недемократичних цін і натовпів туристів. На нього сильно схожий Самуї, однак, саме тут вас чекає обслуговування вищої категорії, а також всі доступні розваги.

острів Пхі-Пхі

Острови Пхі-Пхі, Ланта, Нгай, Джам, Пайам і Чанг мають більшу привабливість для туристів шукають атмосферу максимальної розслабленості. Особливо це стосується двох останніх, де, щоправда, доведеться поступитися деякою часткою комфорту. При цьому на кожному кроці в Таїланді є що подивитися, включаючи масу незаселених островів, на яких легко відчути себе Робінзоном.

Мінуси тропічного раю

В першу чергу це сонячні опіки, теплові удари і “кондиціонерна” хвороба. При цьому не зайве пам’ятати золоті правила гігієни: не пити сиру воду і не їсти немиті фрукти.

Також необхідно серйозно поставитися до малярії і лихоманки Денге. Обидві тропічні хвороби переносяться комахами і від них немає ефективних щеплень, тому репеленти повинні стати обов’язковою частиною вашого багажу. Як правило, на пляжах і в готелях ризик зустрічі з малярійних комаром мінімальний, а ось поїздки в джунглі, гори, на річки та озера, серйозно підвищують небезпеку зараження.

Також не варто забувати про підводних гадів. Медузи можуть завдати опіки, а морські їжаки поранити дитину своїми гострими голками.

морські їжаки

В цілому, відпочинок з дітьми в Таїланді безпечний, комфортний і залишить найкращі спогади за умови, що ви будете дотримуватися найпростіших правил безпеки і не надавати дітей самим собі.

За допомогу у підготовці матеріалу дякую компанії “Сільпо Voyage“.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*