Подорож в Індію: їжа та алкоголь - Блог про Львів

Подорож в Індію: їжа та алкоголь

Вулична їжа

Продовжуємо завдяки Vovas та Sofi знайомитися з такою цікавою країною як Індія.

ЇЖА

ВУЛИЧНА ЇЖА. Індія – це тотальна вулична торгівля. Тут торгують всім і всюди. Одним із найпопулярніших товарів, є звісно, їжа. Щодо цього потрібно вибирати, що і де купляти. По-перше, не всюди, все виглядає апетитно. Тотальне сміття всюди не добавляє якості приготованій їжі, та й гігієна деяких продавців не викликає довіри. Також знайте, що індійці люблять все дуже гостре.

Їжа на морі

Також індійці люблять вегетаріанську їжу, так що на вулиці малоймовірно, що ви знайдете, щось із м’ясом. А якщо і знайдете, то звісно, що курячим, адже корови тут священні, ну і свиней їсти багатьом людям не можна. Усі свої різноманітні пиріжки індійці заправляють нутом, картоплею, рисом, кукурудзою та ін. Також вони дуже люблять фритюр, і майже всі такі пиріжки зроблені у фритюрі, при чому прямо на вулиці звісно. Кожен має компактний газовий балон, пальник, така собі пересувна кухня.

ФРУКТИ. Тут багато фруктів на вулицях. Є, як звичні нам банани, які є всюди, гранати, апельсини, яблука і ананаси. Також є фрукти, які у нас трохи важче купити, такі, як папая, гуава та інші. А є й такі, які в нас взагалі не поширені. Дехто із продавців робить нарізку і продає. Хороший варіант, щоб попробувати декілька різних фруктів. Але знайте, індійці і фрукти люблять перчити і солити. Якщо не хочете спробувати соленої папаї чи банана, відразу про це скажіть.

Також читайте:   Живецький музей пивоваріння

Банани

КОКОСИ. Дуже популярний вуличний товар – кокос. Переважна більшість людей купляють його, щоб випити кокосове молочко, можна ще й з’їсти середину. Коштує один кокос приблизно 25 рупій.

Вулична їжа

ЦУКРОВА ТРОСТИНА. Багато де на вулиці у спеціальних лавках витискають сік із цукрової тростини. Доволі смачно і солодко. Ціна однієї склянки 10 рупій.

Тростина

ЧАЙ. Найулюбленіший напій індійців. Тут його роблять по-особливому, із молоком. Звичайного завареного чаю знайти майже не реально. Всюди буде чай приготовлений по-індійськи. Склянка від еспрессо такого чаю коштує 10 рупій.

АРАХІС, ГОРІХИ, ПОПКОРН. Є люди, які смажать і продають горіхи на вулиці, ну в цьому нічого дивного.

ГОРОХ ЗБІРНИЙ. Такий собі перекус. Людина змішує різні види гороху і з паростками, із картоплею, горіхами. Доволі смачно і поживно.

Індійська їжа

АЛКОГОЛЬ. В Індії алкоголь купити доволі важко. Він продається лише в спеціалізованих магазинах і лише в барах, які мають ліцензії. Такі магазини також знайти доволі непросто.

Магазин

Пляшка звичайного індійського пива на 660 грам коштує від 110 рупій. Є віскі, лікери та інший алкоголь і лише дорогий. Ціни трохи дорожчі чим в Україні.

Алкоголь в Індії

ГУТКА. Алкоголь купити дуже важко і дорого, зате на кожному кроці можна купити гутку. Це такий замінник тютюну чи то б пак чого, навіть не знаю. На смак як вапно, воно там і є. Не смачне і від одного разу жодного ефекту. Так, попробувати раз і забути.

Гутка

Більше фото ТУТ.

Далі буде…

Автор статті: Sofi.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*