10 найважливіших подій 2019 року у світі - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2019 року у світі

Скандал із Трампом

Все менше й менше часу залишається до святкування Нового, 2020 року. То ж, аби підвести підсумки року, що минає залишилося видати у світ пост про підсумки 2019 року на межами нашої країни.

Там також було багато цікавого.

1. Імпічмент Трампу.

Здавалося США – стабільна країна, але це ж не так. найгучнішою подією на міжнародній арені стала справа оголошення імпічменту президенту США Дональду Трампу.

А «винна», як виявилося згодом у цьому всьому Україна. Саме після розмови Дональда і новообраного президента нашої країни Володимира Зеленського почалося найцікавіше. Зміст розмови став відомий американським конгресменам та, з рештою, всьому світу. Трампу висунули два обвинувачення: зловживання владою і тиск на Україну заради власних політичних інтересів, а також перешкоджання розслідуванню у Конгресі. Тепер на Трампа чекає суд у Сенаті – верхній палаті Конгресу. Далі буде…

Скандал із Трампом

2. Вихід Великобританії з Євросоюзу.

Ще у 2016 році у Великобританії відбувся референдум на якому було проголошено рішення вийти з ЄС. Правда, не все так просто як здавалося на перший погляд. Терезі Мей домогтися виходу Британії з ЄС так і не вдалося, чого не скажеш про Бориса Джонсона. Зрештою він таки зробити все можливе аби «афера» відбулася і з 1 лютого 2020 року ЄС втрачає одного члена.

Великобританія

3. Протести в Гонконгу.

4. Світ став небезпечнішим.

Чому так? І знову головний фігурант цієї справи президент США – Дональд Трамп.

У лютому 2019 року США оголосили, що Росія порушує договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності, який ще у 1987 році підписали СРСР та США. Зокрема, Росія таємно розробляла нову ракету, що підпадає під обмеження договору. Росія відповіла, що Штати так само щось там розробляють, напевно. А вони лише робили кроки у відповідь. В результаті, обидві країни вийшли з договору.

Путін - Трамп

5. Пожежа у Соборі Паризької Богоматері.

15 квітня 2019 року у Франції сколихнула пожежа у соборі, присвяченому Діві Марії у Парижі. Побудований він був у 1345 році й досі вважається Одним із найпрекрасніших витворів готичного мистецтва.

Також читайте:   10 найважливіших подій 2013 року в світі

На щастя, під час пожежі ніхто не постраждав, а президент Франції – пан Макрон пообіцяв відновити будівлю вже найближчим часом.

Собор Паризької Богоматері

6. Авіакатастрофа в Ефіопії.

Авіалайнер Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines здійснював пасажирський рейс ET302 з Аддіс-Абеби в Найробі.

Ця катастрофа стала 69-ою авіаційною подією за кількістю загиблих за всю історію. Всі 157 пасажирів та членів екіпажу, які перебували на борту літака загинули. Після катастрофи у всіх країнах світу відмовилися від експлуатації даного виду літаків.

Авіакатастрофа

7. Аварія круїзного лайнера біля Норвегії.

Ця історія чимось нагадала фільм “Титанік”.

8. Нові посадки на Місяць.

Початок року, а саме точна дата 3 січня ознаменувався цікавою подією у космосі. Справа у тому, що О 3-26 за Гринвичем китайська космічна станція «Чан’е-4», запущена 7 грудня 2018 року, вперше в історії людства здійснила успішну посадку на обернену сторону Місяця.

Посадка на Місяць

9. Республіка Македонія змінила назву.

Республіка Македонія змінила назву на Республіка Північна Македонія, офіційно завершивши кількадесятилітню суперечку з Грецією, що стояла на заваді її вступу до НАТО і Європейського Союзу.Тому, не дивуйтеся якщо будете десь їхати, а там писатиме Північна Македонія.

10. Відставка президента Казахстану.

Нічого і ніщо не буває вічним. Саме такий висновок можна зробити після 19 березня 20 19 року. У цей день президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, який керував країною 29 років, подав у відставку. Наступного дня столицю цієї країни було перейменовано з Астани на Нурсултан.

Назарбаєв Нурсултан

Якщо цікаво, то можете також ознайомитися з іншими головними подіями 2019 року:

10 найважливіших подій 2019 року у Львові та області

10 найважливіших подій 2019 року в Україні

Яким був рік для Воробуса? 10-ть найважливіших подій

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*