Заради краси чи заради тепла? Навіщо жінці шуба? - Блог про Львів

Заради краси чи заради тепла? Навіщо жінці шуба?

Навіщо жінці шуба?

Не уявляю, як чоловіки живуть взимку без шуб. Втім, як в спеку без суконь теж не уявляю. Штани-куртки все життя. Нещасні, обділені прекрасним, створіння.

Шуби взагалі прекрасні. Можна скільки завгодно слухати весь цей маразм про те, що шуба жінкам не потрібна, і це лише символ розведення мужчини на гроші. Неправда це. Відмазки чоловіків, нездатних на покупку шуби. В шубі інший світ навколо.

По-перше, в ній завжди тепло. Це нехай в Європі «грінпіс» бореться з заможними пенсіонерками, що гуляють в шубах при +5. У нас, трясця, холодно. І жоден пуховик не дасть такого відчуття райського тепла, яке дає шуба. Ну, хоча б тому, що шуба може бути довгою в підлогу. А пуховик-пальто ні.

По-друге, шуба – це красиво. У ній відчуваєш себе жінкою. Та ні, жінкою – це занадто просто. Богинею себе почуваєш. Феєю. У мороз, в платті і на підборах. А все одно тепло. Чари. І немає таких жінок, яким шуба не йде.

І так, страшні картинки з обдертими звірятками без шкіри я бачила. І підписи до них – типу «дивись, скільки шиншил загинуло через тебе!» Я ось весь час думаю, а люди, які це постять – суцільні вегани, у яких немає жодної пари шкіряного взуття? Чи вони думають, що шкіру і м’ясо здирають з корів, які померли своєю смертю спокійно, уві сні? І рибкам теж вмирати приємно? Загалом, вважаю подібні страшилки всього лише приводом когось принизити. Тобто, проявом, класової ненависті. Отож, всім жінкам потрібні шуби! Яку ж купити?

Шуби бувають різної довжини, і, відповідно, їх по-різному називають.

Довгі жіночі шуби довжиною 100-130 см – це класика. Зазвичай шиються вони за ексклюзивними лекалами модних італійських будинків. Такі шуби не кидаються в очі, але дуже витончені. «Класика» пасує жінкам будь-якого віку, але особливою популярністю користується у жінок середнього віку. Поясів у таких шуб, зазвичай, не буває.

Шуби, що мають довжину 100-110 см і трапецієподібну форму, називають «манто» (класичне манто не повинно бути коротшим середини ікри ніг, але можуть бути і модні варіанти.). Їх частіше носять модні і екстравагантні особи. Комплектується «манто» різними типами комірів. Варто мати на увазі, що чим більше розширення донизу, тим сильніше задуває вітер, і в такому манто може бути не дуже тепло.

Також читайте:   Необхідний мінімум для повноцінної косметички

Шубу середньої довжини 90-130 см називають «френч». Це дуже популярні універсальні шуби (і не довгі, і не короткі). Такі шуби носять представниці всіх поколінь. Френч також може бути з поясом, капюшоном або утепленою коміром.

Короткі шуби довжиною 60-80 см називають куртками. Популярністю такі шуби користуються найчастіше у жінок – любительок водити автомобіль, і часто їх так і називають «шубка-автоледі». Також популярні короткі шуби у молоді в час не дуже сильних холодів. Зазвичай короткі шуби доповнюються поясом, капюшоном, утепленим коміром.

Спосіб життя, звичайно, висуває свої вимоги до довжини шуби. Якщо доводиться водити машину, то краще носити коротку шубку («автоледі»). Якщо тебе возять на автомобілі, то підійде і «френч», і «манто». Для прогулянок пішки найдоречніше довга «класика» з теплих хутр.

У будь-якому випадку, потрібно вибирати шубу, яка буде вільно облягати фігуру. Необхідно звернути увагу на рукави – вони повинні бути і не вузькими, і не короткими. Важливо, щоб в плечах і грудях шуба не була вузькою, щоб можна було надіти під неї товстий светр, піджак або блузу. Обтягуюча, тісна шуба – і незручна, і некомфортна, і викликає здивовані погляди оточуючих. Також невдалим вибором буде і занадто громіздкий одяг.

Звичайно, мода здатна вплинути на вибір тієї чи іншої шуби. Однак, не кожна жінка може дозволити собі купувати хутряний виріб на 1-2 сезони. Тому для більшості жінок найбільш слушною буде шуба класичного прямого або приталеного крою середньої довжини, з поясом і капюшоном. В цілому, шубу слід вибирати виходячи зі смаку, віку, особливостей фігури та способу життя.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 10.12.2019 пише:

    Не хочеться нікого ображати… реклама рекламою, але скільки для вас коштує репутація адекватних людей? Відмова від хутра в 21 сторіччі це маразм? Ви серйозно? Якщо вже ніяк не можна обійтися без реклами шуб, то рекламуйте. Але для чого це все шей приправляти такою ядерною єрессю?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*