Як правильно очистити килим від плям? - Блог про Львів

Як правильно очистити килим від плям?

Як правильно очистити килим від плям?

Килим слід регулярно чистити, щоб зберегти його еластичність, колір і свіжий вигляд. Наприклад, пилососити та очищати спеціальним засобом, щоб негайно видаляти бруд і плями, які на ньому з’являються. Тож коли Ви вирішите купити килим недорого, обов’язково пам’ятайте про належний догляд за ним.

Якщо Ви хочете, щоб усе було зроблено охайно та правильно, варто доручити чистку відповідним компаніям. Звісно, деякі плями легко видалити самим, та у складних випадках можна зробити більше шкоди, ніж користі.

Як часто потрібно пилососити килим?

Це слід робити не рідше одного разу на тиждень (особливо за перше півріччя використання). Пилососьте лише делікатною насадкою, не використовуючи щіткового кріплення. Деякі забруднення не видаляться – і килими будуть накопичувати їх, втрачаючи свій інтенсивний колір і еластичність. Принаймні двічі на рік можна використати насадку з вакуумом.

Миття килимів

Найкращий спосіб очищення – миття шампунем, який захищає килим від намокання. Виробники рекомендують передавати цю послугу професійній компанії, яка використовує перевірені ресурси. Однак якщо хтось хоче зробити це самостійно, слід використовувати найкращі засоби на ринку та дотримуватися рекомендацій виробника. Також важливо завжди ретельно пилососити килим перед миттям шампунем. Якщо він змочується під час миття, висушіть його горизонтально при кімнатній температурі.

Чистка килимів

Основний принцип ефективного видалення плям і бруду – негайна дія. Будь-які розлиті рідини на килимі потрібно швидко вбирати тканинним папером або ганчіркою, а інший бруд слід обережно видаляти ножем або ложкою.

Плями завжди варто очищати від краю до центру. Не втирайте їх: тертя лише збільшує проблему та спотворює фліс. Щоб уникнути прожилок, контури плями слід посипати тальковим порошком або картопляним борошном. Якщо це бруд, то зачекайте, коли він спочатку висохне, а потім пройдіться пилососом.

Також читайте:   Переваги пухових ковдр

Видалення плям

Плями на килимі можна розділити на легкі та важкі для видалення. Перші – це ті, які виникають внаслідок падіння чи розливу того, що ми їмо чи п’ємо щодня. Наприклад:

  • шоколад – опрацюйте місце шампунем, а потім розчинником для жирних плям;
  • фруктові соки – спочатку нанесіть трохи холодної води, а потім – 5%-ий водний розчин лимонної кислоти – й знову холодну воду;
  • соуси – тепла вода, потім мийний засіб – і нарешті пральний порошок (1 чайна ложка на 250 мл теплої води);
  • жувальна гумка – заморожуємо її кубиками льоду, а коли вона затвердне, то її буде легко зняти.

Емульсійні фарби та кров видаляють холодною водою та шампунем.

Видалення важких плям

Для складних плям радимо скористатися послугами клінінгових компаній. Адже спроби видалити їх власноруч – вдома можуть принести більше шкоди, ніж користі. Особливо це стосується найважчих випадків, коли на килимі залишається рідина з радіаторів, клею та чорнила. Тоді не варто нічого робити самостійно – просто викличте професійну компанію.

Для решти складних забруднень можна виконати перші етапи очищення самостійно. Наприклад, це плями, спричинені кавою (нам потрібен 5%-ий водний розчин лимонної кислоти, а потім холодна вода), молоко (тепла вода та очищення шампунем) або масляна фарба (безбарвний спирт).

Якщо Ви будете дотримуватися цих простих порад, то зможете правильно впоратися з різними плямами й зберегти гарний вигляд килима. Успіхів!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*