Будемо шити або модно те, що тобі подобається! - Блог про Львів

Будемо шити або модно те, що тобі подобається!

Будемо шити або модно те, що тобі подобається!

Ох ця мода! То пишні форми, то спортивні силуети, то тендітні і худорляві – на всіх подіумах і обкладинках. Ось вона, справжня б’юті-еволюція, коли еталон жіночої краси змінюється кожне десятиліття.

Одного разу на корпоративні я спостерігала, як дві керівниці відділів намагалися не попадатися один одному на очі. Так що там, не просто на очі, а в поле зору. Ви не вгадали, жінки зовсім не розсварилися в пух і прах, а навпаки – дружили. Мабуть, останнє і зіграло з ними злий жарт. Вони прийшли на вечірку в однакових сукнях. У подружок смаки зійшлися.

Подібна історія не єдина. Ще одна претензія до готових суконь, пальто і костюмів в тому, що модельєри абсолютно не враховують особливості жіночої фігури. Якщо в стегнах добре сіло, то чекай, що груди стисне так, що й не дихнеш. Не щастить мініатюрним і високим жінкам, худим і повним. Закрійники шиють на усереднену фігуру. В результаті нове плаття частенько доводиться нести в ательє на підгонку або шукати «свою фірму».

Красиво одягатися хочуть всі. Але не кожен може собі дозволити купувати сукні та блузи в кращих виробників, а послуги пошиву вельми середніх ательє вартують часом недешево. Зате в магазинах ви знайдете чимало красивих тканин, працювати з якими просто, а в модних журналах – масу моделей, для виготовлення яких не потрібні складні викрійки. Так що пошив одягу своїми руками – справа цілком доступна.

  1. Шиємо просто своїми руками. Купіть, знайдіть в старих речах або візьміть у подруги журнал з викрійками, купіть найдешевшу тканину. Зніміть викрійку і розкроїть будь-що з простих виробів – зазвичай вони відзначені в журналах спеціальним значком для початківців. Зметайте вирізані деталі. Це найбільш трудомістка стадія – тому, якщо вона вас не вивела з себе, то сміливо можна купувати швейну машинку.
  2. Виберіть машинку. Шити на сучасних машинках – суцільне задоволення, у них є і кілька швидкостей, і автоматична настройка стібка. Якби на уроках праці ми користувалися такими, все було зовсім інакше. Вибір машинки повністю залежить від того, що ви плануєте шити. Можна придбати найпростішу машину, з трьома швами (простий, зигзаг, трикотажний) – іноземні моделі дорожчі, вітчизняні – дешевше. На форумах любителів шиття завжди можна оперативно отримати пораду від знавців про те, які виробники краще.
  3. Шукайте тканини. Найкраще у магазинах-гуртівнях, де вибір більший, а ціна нижча, ніж у великих центральних магазинах. Також можна купувати тканини в Інтернеті за оптовою ціною, об’єднавшись з подругами.
  4. Збирайте викрійки. Викрійки можна брати з журналів, завантажувати в Інтернеті з сайтів безкоштовно. Викрійки з мережі мають один, але великий мінус: їх треба роздруковувати на принтері і всі вони розраховані на формат А4. Виходить, що треба довго роздруковувати, а потім півдня збирати. Так що з журналами формату «Бурда Стайл» найпростіше!

Дівчата, весна настала!

Час гортати модні журнали, доглядати фасони і рішуче оновлювати гардероб. Він точно буде неповторним. Час шити!

За матеріалами: BurdaStyle.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*