Олексій СОЛДАТЕНКО: «Історія «Фенікса» почалася з мрії». Частина четверта

Четверта частина

На черзі завершальна частина інтерв’ю з Олексієм Солдатенком.

– Знаю, що зараз у «Фенікса» вже є і молодша команда. Вона збиралася за таким же принципом, як і ця, котра стала володарем Кубку України?

– Майже. Багато дітей прийшли з інших шкіл, хоча негативного досвіду практично не мають. Нам цікаво подивитися, як буде працювати наша методика з «чистого аркушу». Поки вчимося працювати, розуміти один одного, в турнірах ще не беремо участі. Головний принцип незмінний: не має значення, як в тебе виходить. Важливо твоє ставлення до справи і готовність багато працювати. І в цьому нашим малюкам не відмовиш.

– У «Фенікса» зараз є те, чого немає у багатьох дитячо-юнацьких команд в Україні. Тобто, є свій сайт, своя пресслужба, з кожного поєдинку є відео та фотозвіт. Чим у майбутньому «Фенікс» планує ще здивувати українську футзальну спільноту?

– Ми намагаємося бути максимально оперативними та інформативними. За півгодини, максимум годину після ігор у нас на сайті вже є повна статистика матчу, включаючи і техстатистику, фотоогляди. Повне відео та відеоогляд матчу. Історія попередніх зустрічей команд між собою. Текстовий огляд матчу. Сайт також містить інтранет – закритий розділ, де батьки і тренери можуть відстежувати прогрес хлопчиків, з результатами тестів, оцінками, тощо. Цього року «Фенікс» розробив систему аналізу ТТД гравців за багатьма параметрами, формулу розрахунку коефіцієнта корисності. Після кожного матчу тренери такий аналіз отримують.

Також читайте:   Євро-2022. Група «С». Польща – Хорватія – 1:3 + ВІДЕО

І вже зовсім скоро він буде інтегрований на сайт команди. Повна інформація стане доступною тренерам в закритому розділі. А кращих гравців за різними параметрами можна буде побачити всім – на особистих сторінках, в аналізі матчів і у розділі статистики команди. Це зробить сайт ще більш інформативним і цікавим. І, абсолютно точно, інноваційним.

– Наразі Харків, на жаль, не представлений в українському професіональному футзалі (ми говоримо саме про чоловічий футзал, а не про жіночий, де є «Tesla»). Чи є у Вас в планах на базі цієї команди через кілька років створити професіональний клуб, який би зміг відновити у Харкові футзальні традиції?

– Якщо хлопчики зможуть вирости до такого рівня, ми, звичайно, їх підтримаємо. Спеціально такої мети не ставимо. Якщо хтось із хлопців вирішить пов’язати свою долю з футзалом – нам буде приємно. Але нам точно так буде приємно, якщо отриманий в «Феніксі» досвід допоможе їм бути успішними в будь-якій обраній ними справі. Як на мене, це і є соціальна місія спорту.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*