Як почистити шкіряний диван в домашніх умовах - Блог про Львів

Як почистити шкіряний диван в домашніх умовах

Як почистити шкіряний диван

Багато людей цінують шкіряні меблі за їх беззаперечні переваги: ​​такі дивани стильні, красиві, чудово виглядають у будь-якому інтер’єрі. Але потрібно пам’ятати, що подібний диван втратить свій вигляд без якісного, акуратного догляду.

Як почистити шкіряний диван – найкраще підкаже супровідна документація до виробу. У ній Ви знайдете інформацію щодо виду шкіри, якою обтягнутий диван, а також використаної фарби, якщо мова про пофарбований варіант. Зазвичай, там же вказуються миючі засоби, які підходять для чищення шкіряних меблів. Пам’ятайте, що частина з них може нашкодити Вашому дивану, оскільки не буде підходити до складу фарби. Так, припустимо, у лакованої шкіри і анілінової фарби абсолютно різні властивості, тому обробляти їх одним засобом не можна, якщо Ви хочете, щоб ваш диван зберігав першопочатковий вигляд.

Щоб правильно почистити і не зіпсувати шкіряний диван, всі дії виконуйте у такій послідовності:

  1. Акуратно пропилососьте поверхню, щоб пластмасові елементи насадки не зашкодили їй. Решки пилу зітріть м’якою серветкою, так Ви зможете уникнути попадання бруду в матеріал.
  2. Проаналізуйте ступінь забруднення. Так, якщо оббивка сильно забруднена, її протирають хімічним або натуральним засобом для шкіри, тоді як невеликі плями зникнуть після обробки мильним розчином.
  3. Після очищення протріть весь диван сухою ганчіркою. Це робиться для того, щоб поверхня швидше висохла. Також з цією метою провітрюють кімнату.
  4. Щоб Ваші труди не пропали марно, а диван довго зберігав акуратний вигляд, нанесіть на шкіру закріплюючий засіб. В якості останнього підійде зволожуючий кондиціонер. Після його нанесення слід ретельно відполірувати поверхню.

Як і для будь-яких інших меблів, засіб для чищення шкіряних поверхонь необхідно перевірити на невеликій ділянці покриття до того, як Ви почнете обробляти ним весь диван. Це правило поширюється, в тому числі, і на хімічні препарати. Просто пошукайте пляму там, де вона найменше помітна, і випробуйте на ньому очищувач.

Засіб для очищення наносять круговими рухами. В першу чергу це роблять на менш забруднених зонах, після чого поступово переходять до найбільш забруднених. Подібний метод нанесення використовується, коли необхідно почистити диван без розводів, при цьому не дозволивши забрудненню розійтися по всьому покриттю. Коли шкіра висохне, Ви зможете вирішити, чи підходить вибраний Вами засіб, чи потрібно застосувати для чищення інший варіант. Найбільш актуально це правило для диванів, забарвлених повністю в один тон з коричневої або чорної шкіри.

Пропонуємо Вам наступний варіант очищення шкіряного дивана.

Для процедури потрібно взяти:

  • м’яку ганчірку (2 шт.);
  • теплу воду;
  • м’яке мило;
  • білий спиртовий оцет/звичайний оцет 9%;
  • оливкову/лляну олію;
  • серветку з мікрофібри;
  • зубну пасту/лак для волосся.

Як тільки все підготовлено, приступаємо до обробки дивана.

  • Крок 1. Приготуйте теплий мильний розчин на основі теплої води і м’якого мила.
  • Крок 2. Ганчіркою, змоченою в цьому розчині, ретельно протріть всю оббивку.
  • Крок 3. Приберіть вологу за допомогою сухої чистої ганчірки.
  • Крок 4. Візьміть кондиціонер, щоб захистити шкіру і надати їй вигляду більш нового виробу. З’єднайте одну частину оцту з двома частинами лляної або оливкової олії. Після чого обробіть отриманим складом всю шкіряну оббивку і дайте просохнути протягом 10 хвилин.
  • Крок 5. Коли 10 хвилин минули, сухою серветкою з мікрофібри відполіруйте шкіру. Але будьте обережні, шкіра не терпить застосування нерозбавленого оцту і вологих спиртовмісних серветок. Справа в тому, що ці речовини позбавлять її вологи, в результаті чого з’являться тріщини.
  • Крок 6. Якщо на Вашому шкіряному дивані є плями, від них позбавлять м’яка зубна паста або лак для волосся (не забудьте заздалегідь перевірити засіб там, де слід не буде помітний!).

Нанесіть розчин та швидко зітріть його чистою ганчіркою. Якщо потрібно, процедуру можна повторити. Відзначу, що лаком для волосся прекрасно стираються сліди чорнила від ручки і фломастерів.

Ще одним дуже корисним засобом при чищенні шкіряного дивана є вазелін.

Але не варто забувати, що складність процедури залежить від того, наскільки сильно встигла забруднитися поверхня. У деяких випадках можна протерти диван ганчіркою, змоченою в холодній воді з розведеним у ній оцтом, і цього буде достатньо.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*