Забуте в’язання спицями як хобі - Блог про Львів

Забуте в’язання спицями як хобі

в’язання спицями як хобі

Всі дівчата знають, що теплі і красиві речі в магазинах коштують дорого. Однак в’язання спицями дає можливість створювати справжні шедеври – зв’язані власними руками речі виглядають красиво і дорого, а витрати на них мінімальні. Ми звернулись за порадами до редакції журналу Бурда Стайл і поспілкувались на тему в’язання, чи популярне воно зараз і де взяти схеми для в’язання?

Колись в’язати вміли всі, дівчаток вчили мами, бабусі і в школах на уроках трудового навчання. Якщо ви вирішили зараз навчитися в’язати, то зробити це неважко. Є журнали, наприклад, вже згаданий «Бурда Стайл» і численні блоги, з яких можна взяти ідеї з в’язання. Абсолютно необов’язково в’язати точно вподобану вам модель. Якщо здається, що вона важкувато для вас, можна її трохи спростити, що не вив’язувати окремі елементи або підібрати інший візерунок.

Але найвагомішим аргументом на користь в’язання, на мій погляд, є наступне … Кожна людина повинна мати хобі. Саме, повинна! Кому? Собі! Не можна жити одними турботами і роботами … І в’язання, знову ж на мій погляд, відмінний кандидат на вакансію Вашого захоплення))) В’язання – це хобі поєднує в собі простий інтерес, і практичну користь, а так само позитивно впливає на здоров’я.

Взагалі, в’язання спицями надає широкий розмах для творчості. У в’язаних речах можна активно застосовувати кольорові орнаменти, смуги, контрастні частини. Якщо зв’язати кишеньки, кокетку, воланчики, мережива іншим кольором, то одяг негайно зможе стати цікавішим. Можна навіть сміливо застосовувати всі залишки пряжі, що є в будинку. Залишилося ряд маленьких, нікуди з першого погляду непотрібних моточків різної кольорової пряжі? Зв’яжіть з них яскравий, смугастий светрик. Або квадратики різних візерунком. З’єднайте квадратики у хустину чи маленьку ковдрочку. Тобто, в’язання спицями допомагає і від старої пряжі позбутися, і отримати нову річ.

Також читайте:   Чому важливо робити чистку обличчя у косметолога

Вельми цікавими можуть бути речі, в яких пряжа розрізняється і за фактурою і за кольором. Хоча постійно враховуйте особливості пряжі – як вона “сідає”, линяє чи ні. Якщо річ буде зв’язана з ниток, одні з яких сідають більш інших, то після першого ж прання вона втратить вигляд. Не бійтеся експериментувати – мода дає можливість застосовувати яскраві та радісні елементи в одязі.

Навіщо вчитися в’язати?

  • У Вас багато вільного часу (ви – домогосподарка або молода матуся) – в’язання буде для Вас одним із способів корисно і приємно зайняти своє дозвілля. Навчившись в’язати, Ви одягнете всю свою сім’ю, включаючи себе))) Ваш будинок стане більш затишним, адже в’язати можна і серветки, і подушки, і ковдри …
    Головне, щоб Ви були терплячою людиною. Хоча, якщо ви всерйоз втягнетеся в це рукоділля, Ви станете набагато терплячіші.

  • У Вас нервова робота або Ви перебування в депресії – повірте, в’язання прекрасно заспокоює психіку, варто лише ним захопитися. Правда, треба відзначити, що дане твердження має відношення, як до в’язання, так і до будь-якого іншого виду творчості або рукоділля.
  • Ви зможете дарувати шкарпетки, рукавички, шарфики, іграшки і так далі рідним і близьким людям, зроблені своїми руками, з вкладеною в них частинкою Вашої душі. Повірте – це приємно!
  • Ви будете отримувати задоволення від того, що можете створювати речі, які Вам подобаються! Не відразу, правда, над цим доведеться попрацювати, але, тим не менше …

А раптом у Вас дрімає великий дизайнер? І Ви відкриєте в собі цей талант! Адже в’язати можна не тільки одяг та іграшки…

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*