Автокосметика: така ж необхідна, як і жінкам! - Блог про Львів

Автокосметика: така ж необхідна, як і жінкам!

Автокосметика: така ж необхідна, як і жінкам!

Всі ми, дівчатка, любимо косметику – лікувальну, доглядову, декоративну. Вона допомагає нам чудово виглядати і приховати легкі недоліки. Так і з улюбленим авто: яким би шикарним і блискучим не був Ваш автомобіль, час нещадно залишає на ньому свій слід і різноманітні погодні явища залишають на ньому «легкі зморшки»: лакофарбове покриття стирається і на ньому видно легкі сліди минулих днів.

Не засмучуйтеся, для авто є арсенал як легкої, так і важкої косметики. Це різні шампуні, серветки, поліролі, і інші речі, більш звичні в повсякденному побуті людини, ніж автомобіля (детальніше тут).

Можливо, в силу назви багатьом власникам здається, що автокосметика призначена лише для поліпшення зовнішнього вигляду автомобіля. Але ж косметика як така буває не тільки декоративною, але і лікувальною. І автокосметика – не виняток. Багато властивостей даного класу товарів відомі далеко не всім автолюбителям.

Деякі цікаві факти про косметику для авто

  • Основне призначення автополіролі – це збереження лакофарбового покриття автомобіля. У процесі полірування видаляються оксиди, склад заповнює всі мікротріщини і пори. Тому поліроль як продукт автокосметики істотно збільшує термін служби лакофарбового покриття автомобіля. Звичайно, якщо авто хтось «зачепив» чи ви не «вписалися» у паркомісце, то поліроль не відновить здертий шар покриття, тут доведеться їхати до спеціалістів і вони використають професійні ґрунтовки й інші засоби.
  • Результати випробувань показують, що лакофарбове покриття нового автомобіля здатне «витримати» сотні годин в камері з соляним туманом. А ось покриття двох-трирічного авто – лише десятки годин. Але ось що вражає – це ж вживане покриття, оброблене якісними поліролями, «витримує» в 3-4 рази довше нового в тих же умовах!
  • Використання прального порошку або засобів типу «Фейрі» при митті автомобіля істотно збільшує швидкість старіння, як покриття, так і металу. Використання ж автошампуню при митті автомобіля зберігає шар нанесеної раніше поліролі практично в тому ж об’ємі. Відбувається це тому, що шампунь «обволікає» піщинки і частки бруду, і вони ковзають по кузову, не залишаючи мікроподряпин. Якщо автомобіль оброблений поліролем, Ви в кілька разів рідше будете його мити, так як бруд і вода будуть просто стікати з кузова. При цьому часто Ваше авто буде виглядати чистішим та привабливішим, ніж свіжовимита, але не відполірована машина.
  • Періодично обробляючи вітрове скло спеціальним засобом для автоскла Ви не тільки поліпшите огляд для водія, але і продовжите життя «двірникам». При несильному дощі краплі будуть самі стікати по склу, не залишаючи слідів.
  • Одним з найбільш руйнівних факторів для як лакофарбового покриття, так і для пластмасових і пластикових деталей є вплив ультрафіолетових променів. Застосування відповідних захисних засобів з арсеналу автокосметики допоможе надовго продовжити життя різних деталей кузова автомобіля і заощадити багато коштів.

Автокосметика

Познайомившись з різними типами доглядових засобів і їх властивостями, Ви тепер зможете зробити правильний вибір при спробі надати «шкірі» вашого авто яскравий і довговічний красивий зовнішній вигляд.

Можна ще довго перераховувати переваги використання сучасних засобів, іменованих автокосметикою. І нехай іноді здається, що деякі з них коштують недешево, але належний догляд за автомобілем завжди окупається. Адже, як відомо, скупий платить двічі.

За допомогу у підготовці матеріалів статті висловлюю подяку спеціалістам Інтернет-магазину autoemali.com.ua.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*