Про Батумі з любов’ю… - Блог про Львів

Про Батумі з любов’ю…

Батумі

Восени мали нагоду побувати в Грузії, і незважаючи на те, що люблю Львів, Батумі закохав у себе з першого дня. Місто розташоване на березі Чорного моря, воно невелике, компактне і дуже затишне. Батумі – прекрасний варіант для переїзду в іншу країну для тих, хто хоче змінити місце проживання і радикально змінити своє життя.

Батумі умовно можна розділити на дві частини: сучасне туристичне місто і стара частина з радянською забудовою.

Сучасна частина – Батумі з картинки, барвисте, ефектне місто з хмарочосами і незвичайною архітектурою. У старій частині міста (починаючи з третьої-четвертої лінії від моря) життя тече зовсім по-іншому: люди тут не ходять неспішно по бульвару, вони працюють, поспішають, метушаться, живуть. Якщо на Новому бульварі життя здається поставленим на паузу, то далі від моря можна знову зануритися в ритм життя галасливого міста.

Батумі

Найчастіше в Батумі переїжджають ті, хто втомився від шуму великого міста, нескінченних пробок, хто розчинився в суєті і втратив нитку життя. Друга причина переїзду в Батумі більш прозаїчна – погода. Чорноморський клімат – це казка для тих, хто втомився від довгої, темної і холодної зими, хто хоче в грудні накидати на плечі светр, а в найхолодніші зимові дні кутатися в легке пальто.

У Батумі є все, що потрібно для розслабленого і спокійного життя. Це таке компактне містечко, де дійти до перукарні, торгового центру або студії йоги можна пішки за 15-20 хвилин.

Тут є можливість придбати таунхаус, і жити одночасно як у лоні природи так і в сучасному місті. Подивіться, яке гарне котеджне містечко тут побудували: polovillas.ge.

Polo Villas

Головні міські пам’ятки в Батумі

Найбільш вражаючі новобудови розташовані біля батумського Приморського Бульвару, сам бульвар – він же головна визначна пам’ятка Батумі. Паралельно йому – вулиця Руставелі.

Також читайте:   Славське взимку

Вежа алфавіту, будівля технологічного інституту, різні металеві інсталяції, співаючі фонтани, нарешті, будівля у вигляді перевернутої пляшки – Будинок юстиції на околиці Батумі. Всього немає сенсу перераховувати. Гуляйте і милуйтеся… Ввечері все це посилено підсвічуванням. Причал, біля нього знаменита статуя Любов, вона круто виглядає у вечірній підсвітці.

Батумі ввечері

Якщо рухатися вглиб Старого міста, можна побачити храми всіх конфесій будівлі кінця 19 початку 20 століття, безліч архітектурних стилів. Обов’язково пройдіть по вулиці Абашидзе – серце старого Батумі. Втім, схожих вулиць можна знайти кілька. Красива європейська площа, статуя Медеї, годинник і фонтан. Багато незвичайних фасадів. Варто знайти будівлю губернатора Батумі – свіжо відреставрована і дуже красива.

Сімейні і дитячі розваги – дельфінарій, акваріум, колесо огляду, канатна дорога.

оглядове колесо

Як дорослим так і дітям рекомендую взяти напрокат велосипед, це можна зробити по всьому центру Батумі. У місті просто розкішні червоні велодоріжки, які проходять уздовж моря і по найкрасивіших вулицях. Два-три години – в самий раз.

Увечері – найголовніша пам’ятка Батумі – захід сонця, сідає воно за море і видовище гідне, щоб витратити годину-півтори.

Море в Батумі

Батумі – досить велике місто, до того ж це порт. Мушу визнати, що море тут не найчистіше, хоча чистіше, ніж, наприклад, в Одесі. Місцеві якщо і купаються в межах міста, то тільки до обіду, потім вітер змінює воду з чистої на не завжди чисту.

море в Батумі

У Батумі найчистіше море в районі оглядового колеса. Пляжі крупно-галькові і з дітьми буде не дуже зручно там. Кращі пляжі знаходяться в околицях, деякі – зовсім поруч: Гоніо і Кваріаті всього 10 км. від Батумі, це місце люблять місцеві жителі і ті хто віддає перевагу тихому сімейному відпочинку.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*