Щоденний догляд за обличчям: поради та секрети - Блог про Львів

Щоденний догляд за обличчям: поради та секрети

Щоденний догляд за обличчям

Косметичні засоби по догляду сприймаються як панацея від старіння і в’янення шкіри, можливість довго залишатися красивою і молодою, не докладаючи серйозних зусиль. Багато хто готовий витрачати круглі суми на тюбики з «еліксирами краси» в надії отримати здоровий колір обличчя, розгладити зморшки і приховати недоліки. І справді, щоденний догляд куди вагоміший від арсеналу засобів для макіяжу, бо здорова шкіра не потребує маскування.

Як підібрати правильну щоденну програму в домашніх умовах?

Програма догляду за шкірою обличчя у кожної людини індивідуальна, так як залежить від потреб епідермісу.

Щоб підібрати косметику для обличчя варто звернути увагу на кілька факторів:

  1. Тип шкіри. Проблемна, суха, чутлива, комбінована, нормальна, жирна – для кожної передбачені свої засоби з певним ефектом.
  2. Вік. Для жінок від 35 років випускається продукція з компонентами для ліфтингу, а для молодих дівчат – зволожуючі засоби і різні товари для проблемного типу шкіри.
  3. Склад. Чим більше натуральних компонентів, тим краще – вони позитивно впливають на епідерміс.
  4. Проблеми, які потрібно вирішити. Вугрі, сухість, в’янення, жирний блиск, постакне – для кожного є своя лінійка доглядової косметики.

Усім дівчатам косметологи рекомендують відмовитися від спиртовмісної продукції. Вона підсушує запалення, але разом з тим і зневоднює шкіру. Це може спровокувати появу нових вогнищ висипу.

косметика по догляду за обличчям

Правильний догляд за шкірою обличчя – запорука молодості і краси. І тут головний фактор регулярно дотримуватися правил догляду.

Основні правила догляду за обличчям

  1. Щоденне очищення. Для цього рекомендується використовувати м’які гелі, пінки, молочко або крем для вмивання. Щовечора необхідно змивати макіяж, шкірний жир, частинки пилу і забруднень, щоб запобігти розвитку запальних процесів.
  2. Тонізація. Після вмивання епідерміс потребує відновлення PH-балансу. З цим завданням справляються тоніки – вони завершують процес очищення і добре тонізують епідерміс до глибинних шарів.
  3. Зволоження. Сироватки, флюїди, емульсії, зволожуючий крем – обов’язкові помічники жінок, що стежать за своєю зовнішністю. Їх потрібно наносити на очищене обличчя щодня, щоб відновити гідробаланс.
  4. Догляд за шкірою навколо очей. Починати активно зволожувати цю зону рекомендується дівчатам після 20-25 років: у цей час процес природного синтезу колагену сповільнюється. Щоб застерегти себе від виникнення мімічних зморшок, необхідно регулярно користуватися спеціальним кремом.
  5. Регулярна ексфоліація. Епідерміс людини влаштований таким чином, що клітини відмирають, а на їх місці з’являються нові. Щоб прискорити цей процес, потрібно раз на тиждень використовувати скраб, пілінг-скатку або будь-який інший засіб з ідентичною дією. Шкіра стає гладкою і оксамитовою на дотик, з’являється природний блиск.

Також раз на тиждень рекомендується робити маски. Також потрібно прикладати патчі для очей – вони знімають втому і набряклість.

маска для обличчя

Догляд за шкірою обличчя – процес, що вимагає терпіння. При регулярному використанні всіх рекомендованих засобів вдається домогтися гарного ефекту: рельєф вирівнюється, гідробаланс відновлюється. Результат – сяюча здоров’ям і красою шкіра.

За допомогу у підготовці статті висловлюю подяку спеціалістам Інтернет-магазину elfashop.ua.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*