Коли прийшов час для затишку з новою ковдрою… - Блог про Львів

Коли прийшов час для затишку з новою ковдрою…

як вибрати ковдру

Як вибрати найкращу ковдру для сну на добру ніч? Хто б думав, що вибрати ковдру – це не просто обрати колір та розмір… Якщо Ви вирішили попрощатися зі старими ковдрами – то ця стаття саме для Вас.

Чи має значення температура сну для Вас і Вашої ковдри?

Що стосується температури сну, фахівці рекомендують дотримуватися принципу золотої середини: не надто холодно, не занадто жарко, але правильно. Люди найкраще сплять при температурі від 16 до 21 градусів за Цельсієм. Коли температура Вашої спальні впаде занадто низько, Ваш сон буде порушений.

Як вибрати правильний розмір ковдри для своєї ліжка?

Якщо Ви купуєте нову ковдру для свого ліжка, Вам знадобиться одна велика, щоб покрити свій матрац кількома додатковими сантиметрами, щоб вкритися по боках і внизу. Майте на увазі, точні розміри залежать від виробника – обов’язково вимірюйте розмір свого матраца перед покупкою. Вибрати собі ковдру для затишного сну можна тут http://domcotton.com.ua/odeyala.

як вибрати ковдру

Як вибрати найкращу ковдру для спокійної ночі?

Мова про найкращу тканину для ковдри. Вибір відповідної тканини для ковдри не такий простий, як може здатися. Тканина повинна базуватися на індивідуальних уподобаннях, та враховуйте можливі проблемі з алергією.

  • Бавовна. Бавовняні ковдри добре витримують багаторазовое прання, зменшуючи накопичення алергенів у мікрокліматі ліжка. Бавовна найкраще підходить для літнього сну. Найкращими якостями бавовни є її повітропроникність і м’якість, підвищення комфорту.
  • Шерсть (вовна). Шерсть може бути товстою або тонкою, її часто використовують для утеплення, особливо в холодні зимові місяці. Шерсть може викликати свербіння шкіри, але більшість сучасних вовняних ковдр є гладкими та легкими.
  • Пір’я та пух. Пухова ковдра схожа на пуховий комбінезон, але тонша та легша. Пухові ковдри містять пір’яний шар, просочений між шарами тканини (зазвичай бавовни). Існує багато видів пухових ковдр, таких як зимові, літні і всесезонні. Пам’ятайте, що пух може бути дуже теплим і не є хорошим провідником вологи, що може спричинити потовиділення у нічний час.
  • Синтетика. Для ковдр використовується багато синтетичних тканин: найпоширеніші – акрил і поліестер. Синтетичні ковдри теплі, але, як правило, притягують статичну електрику, і вони не надто “дихають” та не дозволяють волозі виділятися. Ці ковдри притягують волосся та пил, але з іншого боку, синтетичні ковдри, як правило, дешевші, ніж шерсть або пуховик.
  • Фліс. Затишний, теплий і не надто важкий, фліс може бути ідеальним для Вас, якщо тепло знаходиться у верхній частині Вашого списку пріоритетів. Фліс особливо популярний у дітей.

Поряд з тканинами, ковдри мають різні плетіння, які забезпечують різний рівень тепла і ваги. Давайте знайдемо переплетення саме для Вас:

  • Жакардове плетіння. Використовується, як правило, в бавовняних ковдрах, таке плетіння нещільне і дозволяє вільно циркулювати повітрю.
  • В’язання. Затишна, важка і тепла – загальні риси в’язаної ковдри. Зазвичай таке переплетення Ви знайдете у ковдрах з вовни або синтетичних матеріалів.
  • Стьобані. Пухові ковдри зазвичай стьобані, щоб не зміщувався пух.

А як щодо електричних ковдр?

Виготовлені з синтетичних матеріалів, електричні ковдри дозволяють Вам вручну регулювати температуру під особистий рівень комфорту. Деякі мають подвійне управління, тому двоє людей, що сплять на одному ліжку, можуть програмувати різні сторони ковдри на бажану температуру. В цілях безпеки ніколи не кладіть вбрання чи іншу ковдру поверх електричної.

електрична ковдра

Готові замінити свою ковдру? Відміряйте своє ліжко, підберіть найзатишнішу тканину та насолоджуйтесь комфортним нічним сном. Спокійного сну!

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю вдячність спеціалістам Інтернет-магазину domcotton.com.ua.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*