Підготовка до сплаву. Що треба знати? - Блог про Львів

Підготовка до сплаву. Що треба знати?

Сплав

Хоч Воробус лише цього року вперше сплавлявся по воді, але вже зараз можу дати декілька порад, а саме що ж треба взяти з собою на «човен», як одягатися і, зрештою, як себе поводити на воді.

Що мені запам’яталося, так це коліна. Аби наші читачі розуміли на катамаранах ми пливемо не сидячи на одному місці, а стоячи на колінах. Я розумію, що це прикольно і терпимо якщо пливемо до пів години часу, але якщо більше двох годин, то коліна болять і болять дуже сильно.

Особисто у мене після сплаву коліна боліли ще днів зо п’ять точно. Тому, якщо маєте наколінники, обов’язково можете їх взяти. Вони Вам точно не завадять і збережете коліна цілими.

Взуття

Воно також має бути зручним. Треба розуміти, що ваші ноги якби ви цього не хотіли будуть у воді. Є вихід взяти за окрему плату гідрокостюм. Це задоволення вартує від 100 гривень.

Якщо ж ні, то подумайте за взуття. Особисто я взяв старі кросівки, які згодом викинув у смітник. Постійне навантаження ніг, вода, ноги у вас будуть мокрими – це, як кажуть, бітон.

Також читайте:   Про спуск у костюмах, лижі та фантастичну жінку

Одяг

Сплав у теплу погоду – це рідкість. Переважно всі плавають після зими, коли на вулиці явно не +20, тому погодні умови також треба враховувати.

Якщо холодно, то тепло одягатися, якщо ж спекотно, то треба робити все можливе аби не згоріти на сонці.

Як Воробус їздив на Сплав. Частина перша

Як Воробус їздив на Сплав. Частина друга (відео)

Рукавиці

Мій напарник по катамарану не мав їх, то згодом бідкався що натер руки. Я взяв рукавиці від велосипеда, вони також були мокрими, але я принаймні не натер мозолів.

Шолом і рятувальний жилет

У вартість сплаву вони включені. Якщо хтось думає, що ці засоби захисту не важливі, то Ви помиляєтеся. Особливо на гірських річках є перешкоди, про які учасники сплаву навіть не здогадуються: залишки мостів, дерева, невідомі предмети у воді тощо.

Тому, зайва обережність не завадить.

Гарний настрій

Без нього також ніяк. Якщо будете боятися, постійно переживати, то не отримаєте бажаного кайфу від цієї розваги.

Нехай щастить!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*