П’ять цікавих фактів про суші - Блог про Львів

П’ять цікавих фактів про суші

суші

Люди в усьому світі люблять їсти суші, але багато хто з них не знає багато про улюблену страву. Хоча вони знають, які інгредієнти є в суші та різницю між нігірі та макі, є й інші цікаві речі, про які люди не мають уявлення. Якщо Ви хочете здивувати всіх своїми глибокими знаннями суші наступного разу, ось цікаві факти.

1. Суші не походять з Японії

Хоча їх часто вважають японським винаходом, вони фактично було створені в Південно-Східній Азії. Страва наре-зуші, яка складалася з рису з обгорнутою навколо нього рибою, виникла у населених пунктах біля річки Меконг. Після її створення вона стала популярною у Китаї ще до того, як дійшла до Японії.

2. Морські водорості не обов’язкові

Хоча морські водорості є найпопулярнішим інгредієнтом, який використовується як обгортка для суші, є й інші продукти, які також можна використовувати. Тонко нарізаний огірок, напівтвердий авокадо та соєвий папір – деякі альтернативи.

Інколи люди віддають перевагу цим альтернативам, оскільки вони не шанувальники морських водоростей. Морські водорості насправді мають сильний смак, і дехто вважає, що вони приховують інші інгредієнти, наприклад овочі та рибу. Я, наприклад, найбільше люблю з червоною рибкою.

суші

3. Рис із суші спочатку не вживали в їжу

Коли було винайдено суші, рис огортали навколо риби, щоб зберегти аромат, продовжити свіжість риби та захистити її від комах. Як тільки приходив час з’їсти рибу, рис відкидали. Мабуть, хтось подумав краще не витрачати намарно стільки рису, і адаптували рецепт, щоб рис не викидати. Тепер продукти загортають в рис, який був приготований з оцтом.

Також читайте:   Як Воробус запікав картоплю з ребрами

4. Реальне васабі дуже дороге

Васабі, яке Вам пропонують у багатьох ресторанах, зовсім не є автентичним. Насправді це хрін та гірчичний порошок, які забарвлюють в зелений колір, щоб виглядало як реальне васабі. Зазвичай це робиться для здешевлення набору, оскільки васабі дуже дороге. Багато ресторанів, які пропонують справжнє васабі, підвищують ціни на суші, щоб компенсувати витрати.

васабі

5. Землетрус надав суші більшої популярності

Традиційно суші сприймали як вуличну їжу, і багато виробників не могли дозволити собі відкривати ресторани та кафе через дороговизну нерухомості. Все це змінилося після землетрусу в 1923 році. Ціни на нерухомість знизилися настільки низько, що несподівано можна було придбати ресторан і подати там суші. Зараз набагато частіше суші готують у ресторанах, ніж на узбіччі дороги.

Завжди дивовижно мати більше знань, ніж усі навколо тебе, коли справа стосується чогось такого популярного, як суші.

З Вами була Януся – автор блогу Янусина кухня!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*