Чому англійську мову варто вчити змалку?

англійська мова для дітей

Ніколи не рано починати вивчати мову: це весело, це сприяє здоровому розвитку, а багато пізнавальних та соціальних навичок залишаться на все життя. Ось кілька причин, чому раннє вивчення англійської мови є дуже добрим для дитини, і як Ви можете у цьому їй допомогти, незалежно від того, знаєте Ви самі англійську, чи ні.

Дайте дитині фору перед однолітками

Діти, які вивчають іншу мову до п’яти років, використовують ту саму частину мозку, щоб засвоїти другу мову, яку вони використовують для вивчення рідної мови. Молодших учнів також не стримує страх помилитися, що іноді є перешкодою для старших.

Почніть рано, залишайтеся довго!

Тривалість часу, яку учень може присвятити вивченню мови, має пряму і позитивну кореляцію з когнітивним розвитком. Раннє вивчення мови дає можливість учням рости поряд із додатковою мовою та культурою, розвиваючи глибший зв’язок у міру дорослішання. У Львові всілякі курси, мовні школи та клуби для дітей є доволі поширеними. Наприклад, тут https://www.babyclub.ua/features/anglijska-dlya-ditej.html можете записати свою дитину на безкоштовне пробне заняття з англійської.

Надайте дитині розумової гнучкості

Дослідження показують, що вивчення другої мови покращує навички вирішення проблем, критичного мислення та слухання, а також покращує пам’ять, концентрацію та здатність виконувати багатозадачність. Діти, які володіють іншими мовами, також виявляють ознаки підвищеної креативності та розумової гнучкості.

Також читайте:   А що далі?- думки та поради. День другий

Підвищить їх академічні досягнення

Ті ж дослідження підтверджують, що вивчення мови безпосередньо впливає на навчальні досягнення дитини. У порівнянні з тими, хто не знає додаткової мови, діти-білінгви мають кращі навички читання, письма та математики.

Виховуйте їхню допитливість, культурну чуйність, співчуття та толерантність

Діти, які рано стикаються з іншими мовами, виявляють більш позитивне ставлення до культур, пов’язаних з цими мовами. Досвід вивчення мови знайомить їх зі світом.

Не соромтесь: вчіть дві … або три

Всупереч поширеній думці, маленьких дітей не бентежить вивчення декількох мов одночасно. Вони не тільки природно орієнтуються в багатомовному середовищі, але й набуття другої мови на ранніх етапах готує мозок до вивчення багатьох інших мов, відкриваючи світ можливостей раніше.

Що Ви можете зробити, щоб допомогти своїй дитині

Незалежно від того, знаєте Ви іноземні мови, чи ні, Ваша підтримка значною мірою вплине на успіх дитини. Вам не потрібно вільно володіти мовою, яку вивчає Ваша дитина, щоб створити заохочувальне та активне навчальне середовище, достатньо знайти правильний заклад.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*