Як приготувати смачне тісто для піци? - Блог про Львів

Як приготувати смачне тісто для піци?

піца

На перший погляд, поєднання їжі та великої дров’яної печі звучить доволі шалено. Однак різні міські заклади неодноразово доводили нам: те, що здається спочатку божевільним, може виявитись блискучою ідеєю для смачного бізнесу. Правильність цього твердження доводить піца на дровах у La П’ЄЦ.

Багато уваги в неаполітанській піці приділяється приготуванню тіста, оскільки зазвичай воно робиться із закваски. Тому недостатньо замісити борошно з водою й незабаром поставити отримане у духовку. Спершу слід сформувати тісто в акуратну кульку й дати йому дозріти природним шляхом в оптимальних умовах близько 2 днів. Завдяки цьому тісто після випікання набуває характерного смаку, воно хрустке, тонке і стає ідеальною основою для смачних добавок.

Зробіть ідеальне тісто для піци

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно 1 кг;
  • вода 700 г (32-35 °C);
  • дрібна сіль 20 г;
  • сушені дріжджі швидкого приготування 0,8 г (1/4 чайної ложки).

Підготовка. Зважте всі сухі інгредієнти. У велику миску налийте воду, потім додайте борошно та перемішуйте все рукою, поки інгредієнти не з’єднаються. Відкладіть приблизно на 30 хвилин. Дріжджі залийте 2-ма столовими ложками води (температурою 32-35°C). Відкладіть.

Через 30 хвилин посипте тісто сіллю та влийте змішані дріжджі. Замісіть тісто до однорідності, накрийте миску та відкладіть у сторону. Приблизно через 30-60 хвилин тісто потрібно «скласти». Після цього миску щільно накрийте харчовою плівкою та дайте постояти при кімнатній температурі близько 10-12 годин. Коли тісто подвоїться в розмірі, воно готове до поділу.

Підготуйте стільницю чи поверхню, посипану борошном. Виймайте тісто обережно й акуратно покладіть на стільницю. Потім складіть його один раз і розділіть на 5 частин, приблизно 340 г на порцію. Приготовані таким чином кульки для тіста накрийте харчовою плівкою, залишаючи місце для розширення, і поставте в холодильник.

тісто для піци

Тісто дозріє мінімум через 7 годин: чим воно довше стоятиме, тим буде смачнішим. Ви можете використовувати тісто протягом наступних двох днів. Випікайте піцу в духовці, розігрітій до максимальної температури.

Як ще можна приготувати тісто?

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 175 мл теплої води;
  • 5 г солі;
  • 1 ст. ложка ріпакової олії холодного віджиму.

Змішайте борошно з сіллю, потім додайте води. Вимішуйте тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним. Накрийте кришкою і відставте на 30 хвилин. Приготуйте свої улюблені інгредієнти, щоб покласти їх на тісто. Сформуйте з нього 3-4 коржі, змастіть маслом і додайте начинку. Випікайте в духовці, розігрітій до 220°C, допоки не виникне бажаний золотистий колір.

Тепер ви знаєте кілька рецептів тіста. Якщо його правильно приготувати, піца стане по-особливому хрусткою та ніжною й приємно здивує своїм смаком.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*