10 найважливіших подій 2020 року у світі - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2020 року у світі

Space X

Про підсумки 2020 року в Україні ми писали, як і у Львові, то ж зараз настав час поставити жирну крапку й підвести підсумки року в світі.

Що там було цікавого? Про це читайте у сьогоднішній, одній із завершальних статей на блозі, що зараз читаєте. До речі, ви знаєте скільки постів було викладено у світ у цьому році?

Відповідаю, 672 з цим. Це фактично кожного дня по два пости. Можливо, як матиму час, то підрахую пости у кожній із рубрик. Поки що ж про події року в світі.

1. Пожежі в Австралії.

Пожежі в Австралії

Рік свині розпочався із страшної біди на одному з континентів світу – Австралії. Весь світ кинувся на допомогу, але запобігти смерті 25 людей і близько мільярда тварин не зуміли.

2. Вихід Великої Британії з ЄС.

Вихід з ЄС

Про що так говорили з 2016 року таки відбулося. 1 лютого Велика Британія офіційно покинула Європейський Союз. Чи виправдним був цей крок покаже його величність час.

3. Спалах COVID-19 у Китаї.

11 лютого: захворювання, від якого померло багато людей в Китаї, отримало офіційну назву – COVID-19. В мережі почали з’являтись відео, як перехожі просто на вулиці непритомніють, опісля їх забирають медики у захисних костюмах. І, як кажуть, пішло, поїхало…

Також читайте:   Воробус йде у президенти. "Хто як не я?"

covid

4. Погроми в США.

Наприкінці травня в США відбулася подія, яка також значною мірою сколихнула весь світ. Поліцейський задушив афроамериканця і після цього почалися масові протести Black Lives Matter проти расової дискримінації та насильницьких дій поліції.

5. Успішний запуск космічного корабля Ілона Маска (головне фото).

30 травня: з другої спроби компанія Ілона Маска SpaceX відправила у випробувальний політ космічний корабель Crew Dragon. Екіпаж складався з 2 досвідчених астронавтів Дагласа Гарлі й Роберта Бенкетна.

6. Вибух у Бейруті.

4 серпня: у порту столиці Лівану Бейруті прогриміли 2 потужні вибухи. Вибухова хвиля зруйнувала припортову інфраструктуру, а будинки у радіусі 10 кілометрів розлетілися. В катастрофі загинули понад 200 людей, тисячі отримали поранення.

7. Політична ситуація в Білорусі.

Чинний президент цієї країни Лукашенко сфальсифікував вибори, люд піднявся з колін, вийшов на протести й почалося… Думаю не треба зайвий раз все описувати, дивимося відео:

8. Теракти у Франції, Австрії, бойові дії в Нагірному Карабасі.

9. Президентські вибори у США.

На початку листопада в США відбулися вибори президента. За його підсумками, перемогу здобув Джо Байден, який випередив свого опонента Дональда Трампа приблизно на 5 відсотків. 20 січня наступного року має відбутися інавгурація нового керівника держави.

Байден

10. Вакцинація людей від коронавірусу.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*