Ортопедичні устілки: що це та чому їх варто носити - Блог про Львів

Ортопедичні устілки: що це та чому їх варто носити

ортопедичні устілки

Якщо після піших прогулянок Ви відчуваєте біль у ділянці стопи, колінах і стегнах – пора подумати про ортопедичні устілки – вироби, які допоможуть вирішити такі проблеми. Після придбання цієї продукції зможете носити улюблене взуття і забути про болі в ступнях. До всього цього, покупка таких устілок – рішення №1 для тих, у кого немає грошей на ортопедичне взуття.

У чому різниця між дешевими повсякденними й ортопедичними устілками

Устілки – вироби, які розміщуються всередині взуття для зменшення болю в стопах, колінах, стегнах і попереку. Ви вже бачили копійчані моделі цих товарів на розкладках біля входу на ринки. Ось тільки у таких устілок немає нічого спільного з тим, якими повинні бути правильні устілки. Виготовляються вони без урахування рекомендацій педіатрів і ортопедів, що робить їх носіння марним або навіть шкідливим. Тому, якщо думаєте купувати ортопедичні устілки – звертайтеся у спеціалізовані салони. У Львові це Медтехніка Ортосалон.

Чим же відрізняються дешеві повсякденні устілки від ортопедичних? В першу чергу тим, що вкладиші, якими виробник укомплектував взуття або які продаються скрізь, призначені лише для забезпечення мінімальної амортизації стопи при ходьбі. Вони не вирішують проблеми зі здоров’ям ступні, такі як, наприклад, плоскостопість. Навіть якщо дешева повсякденна устілка доповнюється супінатором, виготовляється він з недостатньо міцного матеріалу, який нищиться через місяць-другий. На відміну від повсякденних, ортоустілки (наприклад, гелеві устілки для бігу) виготовляються спеціально для усунення проблем зі здоров’ям ступні. Вони зменшують або нейтралізують біль у цій частині ноги, забезпечують 100% -ву амортизацію та підтримку склепіння і навіть виправляють деформацію стопи.

Для чого потрібні ортопедичні устілки

Ці ортопедичні вироби не просто маскують симптоми хвороб стопи, але і виправляють їх першопричини. Простіше кажучи, підібравши відповідні ортоустілки, можете легко позбутися від плоскостопості, п’яткової шпори, невроми Мортона. Важливо також розуміти, що проблеми зі здоров’ям стопи з’являються у будь-якому віці і тому не варто ставитися до ортопедичних устілок як до продукції виключно для людей «у віці». Ортопедичні супінаторні устілки – невеликі вироби, які сховаються в улюбленій парі взуття і ні за що не видадуть своєї присутності. При цьому Ви будете отримувати підтримку склепіння стопи і правильне виправлення деформацій цієї частини ноги.

Також читайте:   Як позбутися алкогольної залежності

ортопедичні устілки

З яким взуттям носити ортопедичні устілки

Щоб користь від ортопедичних устілок була максимальною, носіть їх з відповідним взуттям. Перше, запам’ятайте – взуття повинне бути зручним і не викликати дискомфорту ні коли Ви стоїте, ні коли йдете. Якщо поки що тільки думаєте про покупку кросівок або туфель, не соромтеся під час їх примірки в магазині пройти 10-20 метрів. Якщо взуття навіть трохи тисне, розгляньте варіант покупки іншої моделі.

Важливо також розуміти, що після того, як Ви помістите в туфлі або черевики ортоустілки, розмір «пари» зменшиться. Тому, якщо ці взуттєві вкладиші вже куплені, візьміть їх з собою на примірку нової «пари».

Наступне правило вибору корисного для здоров’я ніг взуття – купуйте моделі, з висотою каблука не більше 4 см і не менше 2 см. Якщо прислухаєтеся до цієї рекомендації ортопедів, при ходьбі навантаження буде рівномірно розподілятися по стопі, що зменшить ризики виникнення болю.

Важливий і матеріал, з якого шиється «правильне» взуття. Намагайтеся купувати туфлі, чоботи і черевики з натуральної шкіри, замші, нубуку. Ці матеріали чудово пропускають повітря – стопи продовжують «дихати» навіть при бігу.

Чи варто купувати ортоустілки

Відповідь очевидна – так. Ортопедичні устілки, які підтримують склепіння стопи, рекомендовані кожній людині, оскільки у всіх жителів нашої планети бувають якісь проблеми зі здоров’ям ніг. При цьому, вони можуть бути як на легкій, так і на запущеній стадії. Головна принадність ортопедичних устілок в тому, що виготовляються вони для хвороб різного ступеня тяжкості. Після покупки цих ортопедичних аксесуарів Ви забудете про болі в стопах, колінах або попереку і почнете отримувати задоволення навіть від багатогодинних прогулянок.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*