Життя на відмінно

Життя

Життя на відмінно.

В часі католицького Різдва минало 40 днів відходу до вічності дуже мені близької і рідної Людини.

Це наша найближча сусіда, як то в народі кажуть “через паркан”, але між нашою родиною і Марією Василівною ніколи не було жодних “Парканів” чи бар’єрів.
З чого ж почати історію життя жінки -вчителя, яка прожила його на відмінно?

Напевно з дитячих спогадів, які мені завжди зринають у пам’яті смаком яблучного пляцка з корицею і розкішного сирника, може тому на все життя моїми улюбленими солодощами залишається сирник і пляцок з яблуками з тертим тістом…

Ці солодощі мали не тільки запах кориці і ванілі, вони безмежно пахли любов”ю і доброзичливістю, і цей запах ніколи не вивітриться з моєї пам’яті. Аромат великої людяності крізь ціле життя був у всьому, що торкалися руки цієї жінки.

Між нами шалена різниця у віці, і Марія Василівна з легкістю могла б стати моєю бабцею, але я мала її за коліжанку. Якось ми збирали яблука з моєю іншою сусідкою Марією Олександрівною, і пані Марія каже , що як я буду виходити заміж, то буде пекти мені пляцок, і навіть ( на той час Марії Олександрівній було вже під 60 ?, буде мені першою дружкою.

Також читайте:   Катастрофа теплохода на Волзі: випадковість чи закономірність?

За пляцок я подякувала, а от перша дружка в мене буде Марія Василівна з якоюсь вірою і наївністю тоді відповіла я.

Світ, який пронизаний злобою і агресією, брехнею і підлістю, хижістю і підступністю, ніколи не торкнувся її серця. За ціле своє життя, я не чула з її уст осуду жодної людини, не чула жалю чи звинувачення, а тільки щиру і глибоку вдячність всім, хто приходив наповнював її життя.

Бути педагогом – велика наука, але найбільша з наук, це не виховні години, з високими лекціями, як треба і як годиться, а власний дуже гідний приклад…
Прилад любові, приклад життя….

Життя, яке ця жінка прожила на відмінно

Автор статті: Olena Bilous.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*