Фотоштори – цікавий спосіб декорувати кухню

Фотоштори

При бажанні змінити звичний дизайн кухні на більш стильний і сучасний при мінімумі зусиль – використовуйте фотоштори для кухні.

Фотоштори в інтер’єрі хоч вже і не новинка, але набирають популярність з кожним днем. І в цьому немає нічого дивного, адже використання фотоштор в інтер’єрі помітно перетворить будь-яке приміщення без виконання дорогого ремонту.

Для виготовлення фотоштор використовується принтер для друку на тканині.

Для фотодруку використовують такі тканини:

  • блекаут (вlackout);
  • атлас;
  • габардин;
  • шифон (тюль);
  • сатен.

Сучасний і технологічний блекаут дуже популярний у виготовленні фотоштор, він повністю світлонепроникний, не вигоряє на сонці, відмінно зберігає кольори і реалістичність зображень. Також він володіє хорошими теплоізоляційними властивостями, які дозволяють приміщенню не нагрівається влітку і не охолоджуватися взимку.

Тонкий, але міцний атлас давно користується популярністю в інтер’єрному текстилі. Завдяки світловідбиваючим властивостями, штори з фотодруком на цьому матеріалі заграють красивим світінням і блиском. До інших плюсів атласної тканини можна віднести гіпоаллергенність, довговічність при правильному догляді, вона не електризується, а тому не притягує пил, добре драпірується.

Габардин добре пропускає повітря і вбирає вологу, що особливо зручно саме для кухні. Крім того, його структура дозволяє добре запечатати малюнок, а матова поверхня ідеально розкриває колір зображення. При досить високій щільності, тканину легка і практично не мнеться і не деформується при пранні.

Для виробництва фотоштор використовують шифон з поліестру, так як він краще за інших зберігає форму і більш довговічний. Зображення виходить прозорим, що надає таким шторам з принтами легкість.
Сатин схожий на атлас, але на відміну від нього не дає відблисків, хоча і пропускає трохи світла. Ця тканина теж довговічна.

З огляду на всі вищеописані властивості матеріалів, більшість людей, які замовляють фотоштори в кухню, віддають перевагу габардину або блекауту, так як вони краще за інших підходять саме для цього приміщення: вони зносостійкі, стійкі до вологи і перепадів температур без втрати своїх властивостей.

Кріплення фотоштор також буває різним: на гачки, петлі або на люверсах.

За типом це можуть як звичайні штори, так і можливі рулонні або римські штори з фотодруком.

Вибір фотоштор з урахуванням дизайну кухні

Варіантів зображень для фотоштор дуже багато, вибір залежить від стилю вашої кухні, загальної колірної гами і тематики.

Фотоштори

Для кухні в стилі прованс відмінно підійдуть фотоштори із зображенням старовинних французьких вуличок, винних натюрмортів з прованської випічкою, грона винограду.

Для кухні в японському стилі підійдуть штори з фото квітучої сакури, бамбуком, гори Фудзіями або ієрогліфами

У кухні в стилі модерн добре виглядатимуть фотоштори з фото нічних міст.

Штори з принтом квітів підійдуть для інтер’єру будь-якої кухні, вони універсальні, в цьому випадку треба тільки підбирати відповідну колірну гаму, а вона може бути або в родинних відтінках, або, навпаки, контрастною.

Кухня – саме «смачне» місце в будинку, а тому штори з принтами фруктів і будь-яких інших «смакоти» будуть органічно виглядати в дизайні будь-якої кухні.

Якщо при виборі фотоштор з каталогу ви не підберете для себе підходящий варіант, то в деяких салонах вам запропонують виготовити 3d штори для кухні з фотодруком за індивідуальним дизайном.

Для створення гармонійного дизайну кухні можна також вибрати схожі зображення і на фотообої на кухню, і для скляного фартуха-скіналі, а також текстилю: скатертини, серветок, подушок, використати в оздобленні інтер’єру картини на холсті.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*