40 казок пустелі. Синайські гори - Блог про Львів

40 казок пустелі. Синайські гори

На горі Синай

Сорок казок Пустелі. Казка 16 . Синайські Гори.

Це велика область складчастості, що займає південну частину Синайського півострова у Єгипті. Утворилися вона в пізній період формування Нубійсько-Аравійського щита.
Піднімаються на гору, поступово з півночі (де розташовані сильно розчленовані кам’янисті шляхи- плато Егма і Ет-Тих висотою 500-1000 м) на південь, обриваючись потім крутими схилами до вузької піщаної низовини біля берегів Червоного моря.

Складаються гори, переважно з гранітів, гнейсів, кристалічних сланців. Більшу частину гірського регіону займає практично безводна і кам’яниста Синайська пустеля.
Максимальна висота над рівнем моря – 2637 м: гора Святої Катерини – найвища точка Єгипту.

Також читайте:   Легенда про гору Пікуй

Гори Єгипет

Гори Єгипет

Гори Єгипту

Гори Єгипту

Також з давніх часів широко відома гора Синай, на якій розташований православний Монастир Святої Катерини (зведений між 330 – 557 рр.).

Напередодні арабсько-мусульманських навал VII століття і якийсь час після них, в горах ховалися залишки місцевого християнського населення.

Синайські гори

В даний час гори населяють тільки невеликі групи синайських бедуїнів.

Біля узбережжя Червоного моря розвинений туризм, там з’явилося багато сучасних курортних міст (наприклад , Шарм-ель-Шейх), звідки туристи здійснюють екскурсії в гори, знамениті своїми надзвичайними формами і силуетами , отриманими в результаті багатовікової вітрової ерозії.

Автор статті: Olena Bilous.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*