І знову ми чекаємо на олімпійський футзал (частина третя) - Блог про Львів

І знову ми чекаємо на олімпійський футзал (частина третя)

Ферао

Продовжуємо…

У новому сезоні (тобто, у сезоні 2021/2022 р. р.) Ліга чемпіонів повертається до старого формату змагань.

І це – замість того, щоб спробувати популяризувати найпрестижніший футзальний клубний турнір Європи! Рішення повернутись до старого формату змагань, як на мене, є абсолютно нелогічним, якщо подивитись на те, що футзальні збірні вже грають з роз’їздами. Якби клуби-учасники Ліги чемпіонів (принаймні, Основного раунду) почали би грати з роз’їздами вже у новому сезоні, то популярність Ліги чемпіонів збільшилася б у рази. До того ж, не забуваємо про фактор трансляцій та наявність телеаудиторії. Тут одразу згадується простий приклад. Раніше фінальну частину Кубку УЄФА/Ліги чемпіонів показував канал «Євроспорт».

Тепер же УЄФА віддає права на трансляції тим каналам, які мають право транслювати змагання під егідою УЄФА на території своєї країни. Наприклад, у Казахстані – канал «QAZSPORT», а в України – медіа-холдінг «Україна» (а конкретно – канали «Футбол 1», «Футбол 2», «Футбол 3»). Проте, медіа-холдінг «Україна» не показував на територію України матчі «Фіналу восьми» Ліги чемпіонів УЄФА з футзалу – вочевидь, через те, що представник України, херсонський «Продексім», не потрапив до фінальної частини змагань.

Тому, українські любителі футзалу були змушені дивитись матчі «Фіналу восьми» або на офіційному сайті УЄФА, або ж на сервісі «YouTube». Наразі медіа-холдінг «Україна» програв тендер і, відповідно, права на трансляцію матчів футбольних турнірів УЄФА (Ліги чемпіонів, Ліги Європи, Ліги Конференцій) сервісу «MEGOGO». Чи входить до цього медіа-пакету трансляція матчів футзальної Ліги чемпіонів та Євро-2022 з футзалу? Це питання, відповідь на яке ми скоро дізнаємось. Ви спитаєте – до чого ці приклади? Відповідь проста: трансляції футзальних матчів (як єврокубків, так і чемпіонатів Європи та світу) призведе до зростання популярності футзалу в багатьох країнах. Тут потрібно знову привести приклад каналу «Україна», який свого часу транслював домашні матчі футзального клубу «Шахтар» (Донецьк) не тільки у чемпіонаті України, а й у Кубку УЄФА.

Також читайте:   Футбол. Кубок України. Карпати на стадії 1/16 фіналу перемагають Жемчужину (відео)

Саме телетрансляції призвели до того, що, наприклад, чемпіонат Іспанії став одним з найпопулярніших та найсильніших футзальних чемпіонатів не тільки у Європі, а й у світі. І саме телетрансляції, а також перехід Ліги чемпіонів на формат з роз’їздами збільшать не тільки популярність цього виду спорту, а і шанси побачити його на Олімпійських Іграх. Не на Юнацьких Олімпійських Іграх, а вже справжніх Олімпійських Іграх вже найближчим часом. Так що, тут, на мою думку, все взаємопов’язано.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*