Напої для піци: з чим подають у різних країнах? - Блог про Львів

Напої для піци: з чим подають у різних країнах?

напої для піци

Якщо Вам подобається піца на дровах Івано-Франківськ приємно здивує різноманіттям пропозицій. Духмяна, смачна та корисна випічка неперевершена сама по собі, а вдало підібраний напій зробить її ще більш привабливою.

Більшість українських гурманів звикли поєднувати pizza italiana з мінеральною водою, томатним соком та солодкими газованими напоями. Не обходиться і без «зігріваючих» горілки та пива. Якщо ви збираєтесь замовити піцу , сервіс доставки готовий запропонувати розкішну палітру напоїв.

По світу з горнятком та шматком піци

Ваша душа просить оригінальності? Тоді настав час дізнатися, чим запивають легендарний коржик у різних країнах світу.

  • Італія. На батьківщині знаменитого смаколика його запивають мінералкою – вважається, що тільки так можна повною мірою насолодитися неперевершеним смаком національної випічки. Святковий варіант – вино. Біле подають до начинки з курки або морепродуктів, червоне – до м’яса та копченостей.
  • США. Американці готові запивати колою, пепсі та спрайтом будь-яку страву. Не стала виключенням і піца. В деяких штатах піцу поєднують з чаєм та кавою.
  • Нідерланди. Суворі нормани віддають симпатії натуральним сокам, особливою популярністю вирізняться апельсиновий фреш. Але томатний сік теж підійде! На різдвяних ярмарках можна побачити веселих голландців з глінтвейном та шматочком піци.
  • Німеччина. Німці в захваті від піци з пивом. При цьому важливо, буде воно світлим чи темним. Світле пасує до курки, морепродуктів, сирної та вегетаріанської начинки. Темне – до копченостей і м’яса. Не обов’язкова присутність «градусу» – багато молодих гурманів замовляють безалкогольні види пива.
  • Чехія. Країна, яка відома свою «Бехеровкою», привнесла її навіть в традиційне частування піцою. Настоянка має трав’яний аромат та солодкувато-терпкий присмак. Інший варіант кулінарного супроводу у чехів та болгар – «кисело мляко» – місцевий кисломолочний продукт, схожий на наш кефір.

піца з пивом

При виборі напою експерти радять враховувати рецептуру самої випічки, адже піци бувають дуже різні: https://lapiec-pizza.if.ua/ . Чим ніжніший та витонченіший у неї смак, тим більш делікатним повинен бути напій.

Смаки дорослих і дітей різняться

Замовляючи піцу для всієї родини, більшість українців орієнтується на власні уподобання. Це стосується як самої pizza italiana, так і напоїв до неї. Зазвичай дорослі віддають перевагу соку чаю або кока-колі. Жінки нерідко обмежуються мінералкою або неміцним чаєм. Цікаво, що крупнолистовий чай радять замовляти до м’ясних видів піци. Зелений чай ідеально гармонує з рибними начинками, а фруктовий – з солодкими. На відпочинку та на свята піцу можуть замовляти з пивом або легким вином.

Маленькі гурмани обожнюють солодкі піци з молочними коктейлями та соками (ягідними та фруктовими). Беззаперечним «трендом» серед школярів є солодкі газовані напої, входять в моду кисневі коктейлі з величезною шапкою з бульбашок.

Який би вид смачного італійського сонечка Ви не замовили, головною приправою для нього має стати гарний настрій. А яскравий вигляд улюбленої випічки та її розкішний смак допоможуть створити атмосферу свята навіть у будній день.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*