Правильний догляд за шкірою обличчя: краса не завжди вимагає жертв - Блог про Львів

Правильний догляд за шкірою обличчя: краса не завжди вимагає жертв

догляд за шкірою обличчя

Кожна жінка хоче бути чарівною. Для цього вона багато часу приділяє собі. Хтось витрачає величезні гроші на салони краси, такі як https://salon-krasy.lviv.ua/ і професійні процедури, а хтось віддає перевагу «бабусиним» рецептам.

Перш ніж підібрати собі косметику для обличчя, жінка повинна протестувати своє обличчя на тип шкіри. Буває комбінована, суха, нормальна і жирна.

Для тестування шкіри з метою визначення типу слід очистити її від всіх косметичних засобів, вимити теплою водою, висушити. Не варто після висушування щось наносити на обличчя, для тесту шкіра повинна бути чистою.

Через деякий час беремо суху серветку і прикладаємо до обличчя. Якщо на паперовій серветці трохи жирних плям, то значить шкіра нормального типу. Якщо плям не виявлено – то суха. А якщо багато жирних плям, то слід подивитися яким чином плями розташовані. Якщо переважають плями в Т-зоні, то тип шкіри комбінований, а рівномірний розподіл по серветці – шкіра жирна.

Типи шкіри та їх особливості

Також варто розуміти, що для кожного типу шкіри беруться індивідуальні інгредієнти.

  • Для сухої шкіри підходять банани, мед, яблука, яєчні жовтки, тобто ті інгредієнти, які будуть зволожувати і пом’якшувати шкіру.
  • Для живлення нормальної шкіри підходять полуниця, персик, мед, морква – все те, що буде тільки підживлювати, щоб шкіра не перейшла в жирний або сухий тип.
  • Жирна шкіра вимагає дуже ретельний і комбінований догляд. Їй підійдуть маски з лимона, дріжджів, помідорів.
  • Комбінована шкіра – поширений тип серед жінок. Для такого типу шкіри потрібен комбінований догляд, тобто обличчя в різних частинах живиться за типом шкіри.

Визначивши, який тип шкіри обличчя має жінка, вона повинна вирішити, якого саме ефекту збирається домогтися.

догляд за шкірою обличчя

Є такі види масок, які підходять для всіх типів шкіри. Вони також підходять для тих дівчат, які все ж не змогли протестувати шкірний покрив.

Огіркова маска

Огірок потерти на дрібній тертці, додати до нього склянку подрібнених вівсяних пластівців і все це залити йогуртом, перемішати і цю масу тонким шаром намазати на обличчя. Ця маска зволожує, живить і збагачує обличчя вітамінами надаючи прекрасний вигляд.

Маска з меду і натуральної кави

Каву можна розмолоти свіжою і використовувати, або ж можна після варіння кави взяти осадовий залишок в турці. Мед повинен бути рідким. Обидва інгредієнти змішуємо у пропорціях один до одного, перемішуємо до отримання однорідної маси. Таку маску слід розподілити по проблемних ділянках обличчя, змивати тільки теплою водою. Основний ефект від кавової маски – відлущування, живлення шкіри.

Якщо після зовнішнього впливу шкіра залишається без змін, варто задуматися, може справа у здоров’ї організму. Тоді варто спочатку подбати про стан здоров’я, адже без цього всі косметичні засоби безсилі.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*