Вакцинована й щаслива - Блог про Львів

Вакцинована й щаслива

Вакцинована

Сьогодні у Центрі Довженка у вільному доступі нарешті з’явилась Moderna. Якщо точніше, сама вакцина називається Spikevax, а Moderna – її виробник. Записатись на щеплення новітньою мРНК-вакциною був ще той квест.

Впевнена, що хтось із янголів зарядив мені “чарівного пенделя”, бо я відкрила на сайті новину про можливість запису на 23 липня у вівторок буквально за годину до його початку. Неймовірно! Діма дивом встиг записатися, а вже за якихось 20 хвилин усі слоти були зайняті. Трохи згодом відкрили запис на суботу та неділю. Місця розібрали за півгодини. Хто там хотів докази існування Бога? Маєте! ?

До 23 липня інтернет кипів обуренням тих, хто не встиг записатися на щеплення. В принципі людей можна зрозуміти. Кожен хоче зробити щеплення найкращою вакциною, а не брати те, що дають. Та не кожен знає, що усі вакцини – і “модні” Moderna з Pfizer, і “масовий китаєць” CoronaVac, і “індієць” AstraZeneca – були розроблені на базі першого уханського штаму. Проти дельти, лямбди та інших варіантів, які можуть з’явитися в майбутньому, вони будуть мати приблизно однакову ефективність. Єдиний нюанс: якщо вам періодично треба за кордон, тоді справді важливо, щоб вакцина, яку вам введуть, була визнана у тих країнах, куди ви збираєтесь їхати чи летіти. Якщо ви далі України нікуди не плануєте, робіть щеплення будь-якою доступною вакциною, зважаючи на протипокази, прописані в інструкціях.

23 липня – день Х. Прийшли з Дімою на півгодини раніше, бо не знали, як буде організована черга. Людей було досить багато. Швиденько з’ясували, де стоять ті, хто попередньо записався, а де – всі останні, хто без запису, але з великою надією отримати свою дозу. Цього разу організація була набагато краща, ніж тоді, коли я вакцинувалась CoronaVac. Минулого разу у черзі спалахували конфлікти: деякі люди вважали, що записані мають стояти разом з усіма іншими, і навіть чути не хотіли ні про “Дію”, ні про Helsi. Сьогодні ж з інтервалом у 10-15 хвилин виходили 2 лікарів і запускали записаних людей за прізвищами, зачитуючи з листочка. Не забували і про живу чергу. На кожних 10 записаних брали 4-5 тих, що прийшли без запису. Не було ні сварок, ні конфліктів, ні спроб пролізти без черги. Молодці!

Також читайте:   Хвороби нігтів та як їх розпізнати

Півгодини після щеплення Діма відсидів всередині під наглядом лікарів, а потім ми ще півгодини сиділи на лавочці біля центру про всяк випадок. Переніс щеплення дуже добре і всім рекомендує ? Тепер у мене чоловік “модернізований” ?

Порада: якщо ви маєте серйозні хронічні хвороби і спостерігаєтесь у вузькопрофільного спеціаліста, обов’язково проконсультуйтесь з ним перед щепленням. Він скаже, яка саме вакцина вам підійде краще, а яка, можливо, протипоказана. Постійно моніторте наявність вільних слотів на сайті helsi.me. Місця бронюють дуже швидко. Не відкладайте запис на потім, бо потім можливості може й не бути.

Вакцинуйтесь і будьте здорові! ?

Автор статті: Arwenita.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*