На що потрібно звертати увагу перед покупкою квартири? - Блог про Львів

На що потрібно звертати увагу перед покупкою квартири?

Купівля квартири

Купівля квартири – це дуже складний і відповідальний крок. Одна справа – знайти добрий варіант (що зовсім не складно, особливо якщо врахувати велику різноманітність вигідних пропозицій на OLX: https://www.olx.ua/uk/nedvizhimost/kvartiry/prodazha-kvartir/lvov/), і зовсім інша – перевірити його перед покупкою. Перш ніж купити квартиру у Львові, потрібно звернути увагу на безліч нюансів, про які я Вам і розповім.

Зверніть увагу на історію квартири

Під час огляду замовте виписку з Державного реєстру прав на нерухомість. У цьому документі зберігається історія нерухомості, починаючи з 1998 року. З історії покупець може дізнатися про факти продажу квартири або пов’язані з нею судові позови. Також у ній буде зазначено, чи накладено на квартиру арешт і чи знаходиться вона в іпотеці.

Перевірте, хто прописаний у квартирі

Перед тим, як укладати договір про покупку квартири, потрібно перевірити, чи є особи, які претендують на володіння нерухомістю. Тому заздалегідь замовте довідку про реєстрацію місця проживання осіб у цьому об’єкті. Все це допоможе уникнути довгих судових розглядів у подальшому і заощадить час і сили.

Також читайте:   Гармонія кольору: кращі способи використання кольорової палітри в дизайні інтер'єру

Вивчіть стан меблів і техніки

Дуже важливо, щоб у квартирі був нормальний ремонт, як і стан меблів і техніки. Тому будьте уважні під час огляду. Звертайте увагу на все: на шафи, електричні прилади, сантехніку і т.ін. Якщо ви виявили якісь незначні поломки або дефекти, можете використовувати це як аргумент для зниження вартості житла. Якщо недоліки серйозні, варто вибрати іншу квартиру для покупки.

Дізнайтеся, що з майна залишиться в квартирі

Заздалегідь обговоріть із власником квартири, що саме з майна в ній залишиться, а що – буде вивезено. Сантехніка, плити і двері повинні залишатися в квартирі згідно із законом, а решта техніки і майна — за попередньою домовленістю з колишнім власником. Тому цей момент потрібно обговорити, щоб не зіткнутися з неприємними казусами в майбутньому.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*