Що робить кебаб таким смачним? - Блог про Львів

Що робить кебаб таким смачним?

кебаб

Турецьку кухню неможливо уявити без кебаба – підсмаженого на вугіллі м’яса. Історія цієї закуски сягає в далеке минуле: перший кебаб приготували вже в II столітті до н.е. з жертовного баранчика з медом і оливковою олією. Зараз його готують з усіх видів м’яса, риби, птиці і м’ясного фаршу.

У цілому, рецепт досить простий: шматки м’яса або курки дуже щільно нанизують на вертикальний шампур і підсмажують, повільно обертаючи над вугіллям. Готові шматочки зрізають і загортають у лаваш або в коржик. Далі – справа фантазії кухаря і бажання клієнта. В корж до м’яса можуть додати нарізані овочі, салат або просто кільця цибулі. І в довершення до всього, цю розкіш рясно поливають соусом. Виходить настільки смачно, що в Туреччині з цього приводу навіть придумали приказку: «коли їсиш донер-кебаб, час зупиняється».

Кебаб – це чудовий варіант обіду на ходу, посеред насиченого робочого дня. До речі, замовити кебаб у Львові можна на сайті farsh.in.ua.

То що ж робить таким смачним справжній кебаб?

Свіже м’ясо

Тільки свіже м’ясо може мати такий гарний смак. Красиві, смажені, злегка обвуглені та ароматні стоси м’яса – це серце і душа кебабу. М’ясо, яке протрималося занадто довго в морозильній камері, втрачає здатність вбирати всі насичені аромати маринаду, а також здатність до ніжності та соковитості. Тільки свіже м’ясо і нарізане до ідеальної товщини дає ідеальний баланс м’якої, соковитої начинки кебабу. Не має значення, чи це курка, яловичина, баранина чи свинина – вони повинні бути свіжими.

Також читайте:   Які переваги в тому, щоб замовити піцу з доставкою?

Ідеальний гриль

Вертикальний гриль використовується не дарма: він підтримує та вирівнює обвуглення м’яса. Це гарантує, що кожен шар м’яса отримує однакову кількість тепла одночасно, що забезпечує ідеальне приготування. Температура повинна бути контрольованою, а поворот – постійним і в точці включення. Інакше у Вас вийде так, що деякі шари будуть пережареними, а деякі – сирими.

Багатий маринад

Маринад – це те, що забезпечує м’ясу смак. Маринад гарантує, що коли Ви вкусите кебаб, то отримаєте димливі шматочки м’яса. Маринад повинен бути сповнений справжніх турецьких смаків, які можуть привести Вас до гастрономічного екстазу.

Ідеальний соус

Смак всередині кебабу тільки покращується за допомогою соусу. Це не може бути просто ідеально приправлений соус; це має бути соус, який ідеально доповнює вже багате смаком м’ясо плюс овочі. Густина також має значення, занадто рідкий буде витікати з лавашу і забруднить Ваш одяг.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*