ДАВАЙТЕ_СЛУХАТИ_МУЗИКУ!!! - Блог про Львів

ДАВАЙТЕ_СЛУХАТИ_МУЗИКУ!!!

Колір Ночі

У анонсі до найголовнішого концерту осені, на який багато хто з фанатів • КОЛІР НОЧІ • чекав дуже давно, було сказано: “Ти почуєш це першим. І зараз я хочу сказати так, як казав Олександр Ладичук під враженням від концерту гурту “MANOWAR” у Києві: “Я!!! ЦЕ!!! ЧУВ!!!”. І я це дійсно ЧУВ!!! Я це БАЧИВ!!! Я бачив не тільки презентацію альбому “МУЗИКА”, а й перший за останні два роки “сольник” від улюбленого “Кольору Ночі”!!! І коли вже пройшло не так багато часу – всього лише два дні – можна вже видихнути та ще раз, тепер вже у спогадах, пережити ці емоції.

Одразу скажу, що концерт видався дійсно драйвовим та по-сімейному теплим. А як може бути інакше, коли на концерт до своїх друзів приходять такі чудові люди, як актор та рок-бард Дмитро Лінартович, відома поетка Злата-Зоряна Паламарчук, колишній учасник “КН” та “Тінь Сонця”, а нині – музикант гурту “Go-A” Іван Васильович Григоряк? Вважаю, що інакше просто може не бути!!! Тим більше, концерт був того вартий!!!

А розпочався цей концерт, власне кажучи, з тих пісень, які увійшли до альбому “МУЗИКА”, серед них і нові, які ще не звучали наживо – “МУЗИКА” та “Китайські магазини”. А потім пішли вже перевірені часом хіти, а також “раритетні” старі пісні, які зараз дуже рідко виконуються. Зокрема, я був приємно здивований новим аранжуванням пісень “Голови посипані попелом” та “Там буду я”. Взагалі що стосується пісні “Там буду я”, то вона завжди тула такою повільною, світлою, навіть ніжною. Тепер же вона стала динамічною та ритмічною, і цим мене “Колір Ночі” відверто здивував. Так само як здивував і виконанням після “Подивіться й подавіться”. Її не було у сет-листі цього концерту, але оскільки цей концерт був не тільки презентацією нового альбому, а і своєрідним відтворенням того концерту, який минулого літа мав би відбутись на честь 10-річчя гурту, то Михайло Бойко зробив усім великий подарунок – заграв пісню “Подивіться й подавіться” разом з Ладичуком та Максом Бойком, тобто – у тому поєднанні, в якому ця пісня вперше лунала на концерті ще у році так 2012-му. Ще один подарунок зі старих пісень – “Снилися живі”. За словами Сашка Ладичука, вперше ця пісня була зіграна на одному з виступів у 2013-му році. Але потім “Колір Ночі” дуже рідко виконував цю пісню. І лише торік, коли був #перший_теплий_концерт, “Снилися живі” були зіграні у лайт-версії (хто був цьогоріч на нічному виступі “КН” на “ШЕ.Фесті”, той згадає, як ця пісня лунала у лайт-версії). Тепер же ми знову почули цю пісню в повністю електричному звучанні.

Також читайте:   Концерт гурту "С.К.А.Й." у Львові

Окремо варто поговорити про музичний сюрприз, який “Колір Ночі” приготував для своїх шанувальників. У двох піснях участь взяла Віра Бреннер, яка грає на волинці у “Широкому Лані”. Віра зіграла на волинці у двох піснях “КН” – “Гірка вода” (хоча я називаю цю пісню так, як вона називалася спочатку – “Ясний хрін”) та “Кінець світу”. І завдяки волинці Віри пісні “КН” зазвучали інакше – це було дуже незвичне та водночас цікаве поєднання. Відкрию таємницю: мені вдалося трохи підслухати саунд-чек, коли музиканти “Кольору Ночі” грали з Вірою “Гірку воду”. І ось що я скажу: це дивовижно! І ця пісня, сподіваюсь, буде записана знову, але вже з волинкою!!!

Неможливо не згадати ті пісні, які Мишко Бойко співав окремо від гурту. І якщо вже всі звикли до того, що він співає сольно пісню “Вдома”, яка, за традицією, присвячена батькам, то сольне виконання легендарної пісні Viktor Pashnyk “Йду-гадаю” – це теж одна з несподіванок цього концерту. Але з іншого боку – на цю пісню чекали. І Мишко порадував “КН-сім’ю”. До речі, жодна з тих пісень, які Михайло виконував сольно, не увійшла до сет-листа. Тож, це була вже імпровізація під час концерту. ?

От тільки шкода, що ми не почули “Стяг” – ця пісня є однією зі знакових для “Кольору Ночі”, і в цьому “сольнику” вона була би дуже доречною. Але сподіваюсь, що ми почуємо її вже на наступному “сольнику”, який буде вже незабаром, а якщо конкретно – то у листопаді, якщо, звісно, не буде локдауну (сподіваємось на це!). Тому, будемо чекати на листопад – тут недовго чекати. І якщо цей концерт таки відбудеться, то я впевнений, що там #БУДЕ_ЩЕ_ГАРЯЧІШЕ!!! А поки – #ДАВАЙТЕ_СЛУХАТИ_МУЗИКУ!!!

P. S. І в якості сувенірів – ексклюзивний амулет від Гайдамака-Шоп та афіша з концерту, який не відбувся торік. З автографами Мишка, Сашка та Івана Васильовича. ?

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*