Зустріч Воробуса з мером Славути. Частина друга - Блог про Львів

Зустріч Воробуса з мером Славути. Частина друга

Коні в Славуті

До Вашої уваги друга частина інтерв’ю автора ресурсу про Львів і не лише з мером Славути.

– П. Василю, у вашому місті спостерігається попит на велосипеди. Щоправда, місцеві мешканці пересуваються на старих раритетах. Коли у Славуті з’являться велосипедні доріжки й загалом удосконалиться велоінфраструктура?

– Спеціалізовані магазини у нас вже є. Що стосується велосипедних доріжок, то тут треба виходити з наступного: технічна можливість, транспортна можливість і чи ці велосипедні дороги відповідають державним нормам. Одна справа намалювати їх, а інша втілити в життя. Тому, якщо така можливість буде, особливо при проектуванні, скажімо, центральних доріг, то обов’язково їх зробимо. У планах завершення робіт по проектуванню велодоріжки «здоров’я», довжиною у вісім кілометрів.

Також у нас була пропозиція щодо встановлення прокатів. Але, на даний момент Міська Рада не буде викидати кошти на це, адже це бізнес-проект. Ми лише можемо підтримати суб’єктів підприємницької діяльності.

– Славута запам’яталася якісними дорогами, річкою Уткою, лавочкою та скульптурами коней. Чому саме вони й чи не плануєте у майбутньому поставити скульптуру коня біля спорткомплексу «Здоров’я»?

– Так склалося, що Славута асоціюється з конями. Він навіть зображений на нашому гербі міста. Та й історично люди від коня з плугами перейшли на індустріалізацію. Свого часу наші працівники взяли участь у всеукраїнському етнофестивалі «Колодар» і у рамках даного фестивалю було запропоновано встановити скульптури коней. Звичайно, була полеміка щодо доцільності цієї справи, але мені приємно що більшість людей дану пропозицію підтримала. Позитив у тому, що ці скульптури робили наші автори: Вольський Артем та Богдан Кравець. Один робив з бетону, другий з металу. Щодо коня біля спорткомплексу «Здоров’я», то час покаже. Все можливо.

Також читайте:   Воробуса впізнають на вулицях

– Кругом розруха, а у вас все на тверду четвірку. Як вдається зберігати місто в належному стані?

– Треба ставити пріоритети. Якщо у місті буде культура, то з людей можна і щось питати. Чистота має бути однозначно. На даний момент у Славуті 137 спортивних площадок, 500 контейнерів для сміття. Далі буде…

– Ну, і останнє питання. Їхав до Славути з Шепетівки і натрапив на недороблений «кусок дороги». Коли буде повністю зроблена дана дорога?

– Держава то будує нові дороги, а нам за три роки не виділила жодної копійки. Маю надію наступного року нам буде виділена певна субвенція. Плюс все залежить від ситуації з коронавірусом. Зараз всі сили кидаємо на боротьбу з цією недугою.

Першу частину інтерв’ю можна прочитати ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*