Бариста як професія та чому варто стати баристою - Блог про Львів

Бариста як професія та чому варто стати баристою

бариста

Робота баристи – це чудовий вибір для тих, хто хоче розвивати нові навички, отримати знання та досвід, бути корисним своїй громаді, знайти нових друзів і, звичайно, заробити гроші.

Основні переваги роботи баристою

  1. Робота з кавою може бути дивовижною. Бариста, мабуть, найцікавіша робота, яка також добре оплачується! Якщо Ви любите спілкуватися з людьми, маєте гарне почуття гумору, то ця робота найкраще підходить для Вас. Ви зустрінете чудових людей з усього світу і подружитеся з багатьма з них. Ніколи не знаєш, куди заведе тебе життя в майбутньому, тому завжди чудово спілкуватися та встановлювати корисні зв’язки.
  2. Нескінченний запас чудової кави. Ви милуєтесь божественним запахом кави та любите її райський смак… Робота в кав’ярні дозволяє щодня куштувати чудову каву, першим пробувати нові обсмаження та купажі, а також купувати каву та кавове приладдя зі знижками.
  3. Поліпшення життя громади. Багато кав’ярень є “точками перетину” для місцевих громад. Вони стають місцями, де люди зустрічаються, діляться останніми новинами та історіями, закохуються та розлучаються. Як бариста, Ви можете зробити цей простір ще більш привітним і затишним, щоб люди хотіли повертатися до нього знову і знову. Під час Вашої зміни бариста Ви практично король/королева у кав’ярні, тому Ваш світогляд, посмішка, тон голосу, поведінка – усе впливає на атмосферу в кафе.
  4. Гнучкість. Гнучкість – це те, що всім нам потрібно в сучасному швидкоплинному та насиченому світі. Окрім того, що Ви бариста, у Вас, ймовірно, є й інші обов’язки, як-от університет, інша робота або сім’я. Більшість кав’ярень пропонують ранкові, денні, нічні або вихідні зміни, тож Ви зможете поєднувати роботу та навчальні обов’язки.
  5. Поділіться своєю любов’ю до кави. Сьогодні бариста – це більше, ніж просто працівник кав’ярні. Сьогодні навіть роботи навчилися розливати каву та парити молоко. Бариста – це кавовий педагог, який розповідає клієнтам про вирощування кави, її географію, якість.
  6. Здорова кавова дієта. Науково доведено, що кава корисна для здоров’я, особливо якщо Ви п’єте якісні зерна арабіки та робусти. Еспресо та американо без цукру чи сиропу не містять калорій, що є чудовою новиною для всіх, хто дотримується дієти. Кава сповнена вітамінів і антиоксидантів. Це підвищує Ваші розумові здібності, фізичну витривалість і знижує ризик розвитку діабету та хвороби Альцгеймера. Примітка: головне – помірність. Не збільшуйте різко споживання кави.
  7. Забезпечте собі кар’єру в каві. Пропрацювавши бариста кілька років, більшість людей відкривають власні кав’ярні, стають обсмажувачами кави чи покупцями зеленої кави, або переходять на посаду менеджера кав’ярні. Є багато способів застосувати свої навички та професійно розвиватися в кавовому бізнесі.

Якщо професій баристи дійсно Вам цікава, а наведені аргументи виявилися переконливими – раджу розпочати свій професійний шлях, записавшись на курси баристи у Львові. Оскільки ринок кави зростає з кожним роком, це практично гарантує Вам роботу на багато наступних років.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*