Як можна оформити кухню? - Блог про Львів

Як можна оформити кухню?

кухня

Кухня – важливе місце в будинку, адже саме там ми готуємо їсти та часто збираємося за столом із родиною та друзями. Через свій суто «функціональний» характер кімната вимагає ретельного планування. Такого, щоб максимально використати наявні площі відповідно до інтенсивного використання.

Також хочеться, щоб простір був затишним і естетичним. Для цього можна замовити кухонні фартухи скіналі у Львові. Дізнайтеся, які параметри потрібно враховувати при проєктуванні кухні, щоби побудувати її з нуля чи відремонтувати.

Як вибрати правильну форму кухні?

Дизайн кухні – відповідальне завдання, тому зазвичай його довіряють професіоналам. У будь-якому випадку проєкт дизайнера враховує запити клієнта та намагається втілити їх із урахуванням наявних ресурсів. Якщо вам хочеться створити оригінальний елемент декору на кухні чи в іншому приміщенні, це можна зробити завдяки Декор Принт. Сьогодні легко здійснити друк на різних матеріалах, додавши виробам індивідуальності та втіливши свої ідеї.

Передусім зверніть увагу на простір – з точки зору поверхонь і об’ємів. Виходячи з плану приміщення, де буде розташовуватися кухня, можна скласти ескіз проєкту. Деякі рішення краще підходять для відкритого планування (студії), а інші – для відокремлених кухонь. Тому добре спочатку вибрати правильну «форму», тобто розташування приладів і меблів. Є 2 найпопулярніші рішення:

  • лінійна кухня (техніка та меблі розташовані уздовж однієї стіни);
  • кутова кухня (вони займають кут між двома послідовними стінами).

На вибір переважно впливає необхідність оптимізувати доступний простір. Більші проєкти кухні також можуть включати острів або півострів. Для середовищ відкритого планування найкраще встановити кухню лінійно, особливо з точки зору функціональності. Кутова кухня дає можливість «відновити» простір навіть у менших кімнатах, пропонуючи опорну основу без потреби в справжньому столі.

Що робити з підлогами та стінами на кухні?

Коли визначитеся з дизайном і компонуванням кухні, необхідно вибрати покриття – тобто підлогу і плитку. Дотримуйтеся наступних правил:

  1. Визначте стиль і виберіть кожен елемент, який знайде своє місце на кухні. Так, щоб усе було гармонійним і цілісним.
  2. Знайдіть правильний баланс між функціональністю та естетичними потребами, не жертвуючи жодним аспектом.
  3. Виберіть якісні, міцні та стійкі матеріали. Зараз популярні паркетна підлога, ламінат і керамограніт. Останній варіант більш практичний і універсальний, оскільки він поєднує високу стійкість із широким спектром «ефектів». Вони імітують як текстуру деревних есенцій, так і зовнішній вигляд різних видів каменю.

Краще зупинити свій вибір на світлих тонах, особливо якщо кухня погано освітлена. Темне покриття вимагає контрастних світлих меблів і стін, щоб створити поєднання, яке підкреслює обидва елементи.

Як покращити функціональність кухні?

Це кімната, для якої надзвичайно важлива функціональність. Через це ще на етапі проєктування варто розробити рішення, які найкраще задовольняють цей критерій. Потрібно зважати на те, скільки і як буде використовуватися кухня. На її функціональність найбільше впливає розташування меблів і приладів:

  • всі ті, що вимагають відкриття однієї чи кількох дверцят, варто розташувати так, щоб вони не були перешкодою;
  • за відсутності великого простору можна вибрати більш еластичні та сучасні варіанти, ніж традиційні (наприклад, висока духова – безпечніша для тих, у кого вдома є маленькі діти);
  • холодильник краще розташувати біля кухонної поверхні (або вбудувати в спеціальну конструкцію).

Зважайте на це, щоб створити гарну та функціональну кухню. Бажаю Вам успіхів!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*