Чи має значення стать у дружбі? - Блог про Львів

Чи має значення стать у дружбі?

Чи має значення стать у дружбі?

Справжній друг, найкращий друг – це найбільший скарб. З цим погоджуються як чоловіки, так і жінки. Але коли ми запитаємо їх, чим відрізняється чоловіча дружба від жіночої, то почнемо бурхливу дискусію! Представники обох статей будуть стверджувати, що їхня дружба набагато глибша, а їхні зв’язки міцніші. То чи є різниця?

Жіночі балачки і чоловічі розмови

Дружба між жінками заснована в першу чергу на розмовах. Жінки набагато більші балакуни, ніж джентльмени. Жінки більш емоційні, ми любимо розповідати не тільки про те, що відбувається в нашому житті, а й про свій настрій. Чоловіки, навпаки, схильні обговорювати факти загалом, самоаналіз – не їхній стиль. Ви уявляєте, що ваша подруга сумна, і коли ви запитуєте її, що трапилося, а вона відповідає, що нічого і ви не тягнете її за язик? Навряд чи А чоловік у такому випадку не буде продовжувати тему і розпитувати про те, що з його другом. Тому що хлопці спілкуються один з одним простіше, з нюансами. Ми, жінки, багато чого повідомляємо одна одній дуже тонко, складно, за допомогою обличчя, зітхання, погляду чи, нарешті, багатозначного мовчання, а чоловіки просто діляться фактами. Тому вони рідше ображаються один на одного. Також здається, що дівчата більш власницькі у своїй дружбі. А там, наприклад, троє жінок, часто на сцену виходять ревнощі. Для чоловіків у дружбі важливі вірність, для жінок – близькість і розуміння. Знаково, чи не так?

Також читайте:   Як різниця у віці впливає на стосунки між людьми?

Жіноча – чоловіча дружба?

А як же чоловічо-жіноча дружба? Та, чиє існування дехто ставить під сумнів? Що ж, запевняємо, люди, впевнені, що дружба між чоловіком і жінкою неможлива, дуже помиляються! Тому що така дружба надзвичайно красива. І так, вона може бути абсолютно безкорислива, без відтінків люблячої натури. Хоча, звичайно, є ризик, що будь-яка сторона закохається в друга (особливо на перших етапах дружби). Дружні стосунки між чоловіком і жінкою працюють набагато краще, коли вони трохи старші. Я знаю заміжніх жінок, які повністю платонічні з одруженими чоловіками. Додамо, що їхні другі половинки не проти. Підлітки і навіть двадцятирічні ще не повністю емоційно стабільні. У них важче складається чоловічо-жіноча дружба. Частіше буває ситуація, коли одна зі сторін починає бажати чогось більшого. І частіше їхні партнери також ревнують їхню дружбу з іншим чоловіком/жінкою.

Однак треба сказати, що справжня чоловічо-жіноча дружба (не звичайна товариськість!) – це щось рідкісне і цінне. Дуже часто все починається зі спільних інтересів чи пристрастей чи просто виняткової сумісності характерів, розмов на одній хвилі. Але через деякий час дружба виходить за межі цих сфер. Скажімо так: чим більше відрізняється людина, з якою ви дружите (відмінності можуть бути культурними, релігійними, віковими чи статевими), тим більше це розвиває вас і збагачує ваш світ.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*