Євро-2022 (U-19): представляємо учасників фінальної стадії. Група “B” - Блог про Львів

Євро-2022 (U-19): представляємо учасників фінальної стадії. Група “B”

Франція

У першу неділю вересня стартував чемпіонат Європи з футзалу серед юнаків до 19 років. Нагадаємо, що у цьому турнірі мають право грати юнаки, які народились після 1 січня 2002 року. Однак, через те, що у зв’язку з пандемією коронавірусу чемпіонат Європи був перенесений з 2021 року на 2022, УЄФА вирішив дати право зіграти тим гравцям, які мали би зіграти рік тому.

Футзальний портал «5х5» представляє учасників фінальної стадії юніорського Євро, який з 4 по 10 вересня проходитиме в іспанському Хаені, а також знайомить читачів з гравцями, які, на нашу думку, зможуть опинитися серед головних зірок турніру.

На черзі група «В»

ІТАЛІЯ

Воротарі: 1. Денніс Бертод, 12. Лоренцо Мансервіджі
Універсали: 2. Ніколо П’єрі, 3. Сімоне Де Фелісе, 5. Леонардо Скавіно, 6. Габріель Пазетті, 7. Антоніо Ісгро, 8. Франческо Вітале, 9. Лукас Екслер, 10. Валеріо Джуліі Каппоні, 11. Фахд Ямул, 13. Марко Росато, 14. Томмазо Ансалоні, 16. Давіде Ді Тата.
Головний тренер: Массіміліано Белларте.

Можливо, це і парадокс, але на юніорському рівні збірна Італії дебютує на Євро, адже на Євро-2019 «Скуадра адзурра» не потрапила. Тому, італійці робитимуть усе, щоб з першої спроби опинитися у топ-четвірці найкращих команд чемпіонату. І недарма саме з цією командою, з цим поколінням в італійському футзалі пов’язують великі надії. Особливо це видно на фоні національної збірної Італії, яка на двох останніх континентальних форумах (у 2018 та 2022 роках) не виходила з групи. Тому, насправді на цій команді, яку очолює Массісіліано Белларте, лежить велика відповідальність за весь італійський футзал. І щось підказує, що доля «адзурріні» на турнірі вирішиться в очному протистоянні зі збірною Франції.

Безумовно, якщо говорити про зірок цієї команди, то її головною зіркою є воротар Денніс Бертод. Цей юнак вже був у заявці національної збірної Італії на Євро-2022, окрім того, він на високому рівні провів «Фінал чотирьох» чемпіонату Італії (U-19), де майже самотужки витягнув «Аосту» до фіналу (інша справа, що потім «Аоста» програла у фіналі «Чіолі Аріччія». – А. Т.). Також варто звернути увагу на таких гравців, як Антоніо Ісгро та Фахд Ямул. Щоправда, на нашу думку, цю команду цілком реально могли би підсилити Леонардо Пікколо та Даніеле Маріно. Однак, Массіміліано Белларте зробив вибір на користь тих гравців, які здобували путівку на Євро під час Основного раунду.

ПОЛЬЩА

Воротарі: 1. Давід Лах, 12. Павел Мура
Універсали: 2. Каміл Грико, 3. Шимон Ліцнерський, 4. Цезарій Здунек, 5. Кацпер Сендлевскі, 6. Марцін Ясжембскі, 7. Філіп Турковид, 8. Мілош Кшемпек, 9. Каміл Ролл, 10. Кацпер Опатовскі, 11. Мацей Мазур, 13. Адріан Формела, 14. Альберт Бетовскі.
Головний тренер: Лукаш Жебровскі

На минулому чемпіонаті Європи серед 19-річних збірна Польщі посіла у своїй групі друге місце, несподівано для багатьох випередивши збірну Росії, яка не тільки була одним з фаворитів, а і грала у статусі віцечемпіона Юнацьких Олімпійських Ігор. Безумовно, тоді вихід до півфіналу вже був для поляків великим досягненням. Чи зможе «Кадра» повторити його через три роки вже іншою командою? Чесно кажучи, є сумніви. Перш за все, через те, що група у поляків наразі виглядає сильніше, ніж три роки тому. Однак, навіть разом з тим, що польська збірна має у своїй групі статус «андердога», не будемо скидати її з рахунків. Все-таки, статус півфіналіста минулого Євро зобов’язує поляків тримати ту планку, яку вони встановили. А це означає, що ані португальцям, ані італійцям, ані французам легкого життя не буде (щоправда, при всій повазі до команди Лукаша Жебровского, навряд чи португальці дадуть «червоно-білим» вільно дихати на майданчику. – А. Т.).

Що стосується гравців, за якими варто постежити, то тут наш вибір впав на двох Кацперів – Сендлевского та Опатовского. Хоча не будемо скидати з рахунків і Філіпа Турковида.

Також читайте:   «Odessa Open Cup». Volume 1. Результати матчів другого ігрового дня

ПОРТУГАЛІЯ

Воротарі: 1. Тьяго Вельйо, 12. Леандро Родрігеш.
Універсали: 2. Рубен Тейшейра, 3. Діогу Сантуш, 4. Рауль Морейра, 5. Рікардо Маркеш, 6. Рафаель Фрейре, 7. Бруно Майор, 8. Тьяго Маседу, 9. Педро Сантуш, 10. Грасіу Коласу, 11. Родріго Сімао, 13. Діогу Фуртаду, 14. Едмілсон Са.
Головний тренер: Жозе Луїш Мендеш

Безумовно, збірна Португалії (U-19) є головним фаворитом групи «В». До того ж, у підопічних Жозе Луїша Мендеша є своя мотивація: вони явно хочуть довести всім, і, в першу чергу, самим собі, що невихід до фіналу чемпіонату Європи серед 19-річних три роки тому – це лише нещасний випадок. Нагадаємо, що тоді, у 2019 році, португальці поступились у півфіналі хорватам лише у серії пенальті. Так, це була інша збірна Португалії, але, як то кажуть, осад залишився. Тому, логічно, що на цей турнір Жозе Луїш Мендеш зібрав дуже сильну команду, яка цілком реально може вийти до фіналу. Щоправда, є у грі цієї команди й огріхи, на які свого часу чітко вказала збірна України, перегравши португальців на їх майданчику. Але то був товариський поєдинок, а зараз – зовсім інший турнір.

Дійсно, якщо дивитись на імена, то можна сказати, що у цій збірній Португалії зібрані всі найсильніші гравці. Усі вони були на провідних ролях у своїх командах під час чемпіонату Португалії (U-19), за фінальною частиною якого футзальний портал «5х5» уважно стежив. Тому, можна з упевненістю сказати, що за кількістю дійсно перспективних та зіркових гравців португальці поступатимуться лише іспанцям (а, можливо, і випереджатимуть їх). Тут і Едмілсон Са, і Тьяго Маседу, і Родріго Сімао, а також один з найяскравіших гравців чемпіонату Португалії (U-17) Педро Сантуш. Тому, дійсно у португальській команді буде, за ким поспостерігати.

ФРАНЦІЯ

Воротарі: 1. Тібо Гаррос, 12. Аксель Дуперрет.
Універсали: 2. Лео Фейтр, 4. Софьян Алла, 5. Гора Діоп, 6. Рахане Кандуссі, 7. Амін Бенслама, 9. Мамаді Куяте, 10. Марра Діабіра, 11. Ібраіма Ньякате, 13. Амін Гуддура, 17. Ромаріс Обаргі, 19. Матіс Газенгель, 20. Умані Дембеле.
Головний тренер: Клеман Леребур

Є така думка, що збірна Франції – головний фаворит у боротьбі за другу путівку до півфіналу від групи «В». В принципі, у «трикольорових» є все для того, щоб виправдати видані аванси, а, можливо, зробити кілька сюрпризів. Традиційно французи робитимуть акцент на свій атлетизм. Відповідно, від підопічних Клемана Леребура варто чекати саме силового футзалу. Чи допоможе це «гальським півням»? Можливо. Але якщо французам у матчі проти Італії, який буде ключовим для обох команд, доведеться більшість ігрового часу грати проти п’ятого польового (а такий варіант цілком можливий), то у французької збірної можуть виникнути проблеми.

Якщо говорити про те, хто зможе засвітитися у складі збірної Франції на цьому юніорському Євро, то це, на нашу думку, Амін Бенслама та Софьян Алла (не плутати з тим Алла, який грає у національній збірній Франції. – А. Т.).

І, насамкінець, нагадаємо розклад матчів Євро-2022 (U-19) у Хаені.

4 вересня.

Група «А»
14.30. Україна – Хорватія
22.00. Іспанія – Румунія

Група «В»
17.00. Польща – Португалія.
19.30. Франція – Італія

5 вересня.

Група «А»
17.00. Румунія – Україна
22.00. Хорватія – Іспанія

Група «В»
14.30. Італія – Польща
19.30. Португалія – Франція

7 вересня.

Група «А»
14.30. Хорватія – Румунія
22.00. Іспанія – Україна

Група «В»
17.00. Польща – Франція
19.30. Італія – Португалія

8 вересня.

Півфінали.
19.00. А1 – В2
22.00. В1 – А2

10 вересня.

Фінал.
20.00. Переможець півфіналу 1 – переможець півфіналу 2

Час початку матчів – київський.

Зазначимо, що усі матчі юніорського чемпіонату Європи на території України показуватиме платформа «Суспільне: Спорт».

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*