Що варто покуштувати у Львові: 5 смачних страв - Блог про Львів

Що варто покуштувати у Львові: 5 смачних страв

Що варто покуштувати у Львові: 5 смачних страв

Львів – славне туристичне місто, яке щороку приймає мільйони туристів. Окрім архітектури, музеїв, театрів туристів звичайно ж цікавить, що варто поїсти. У Львові пропонують як традиційні страви української кухні, так і запозичені з меню інших країн. То що ж варто спробувати?

1. Борщ

Класичний варіант готується на свинячому, яловичому або курячому бульйоні, а під виразом «густий борщ» мається на увазі такий, в якому «ложка стоїть». Не менш популярний пісний різновид борщу: з грибами або стручковою квасолею. У деяких регіонах замість м’яса використовують рибу. Наприклад, на Житомирщині можна спробувати борщ із сухофруктами. Зазвичай борщ в Україні подають з ложкою сметани та запашними голубцями-пампушками, які натирають часником.

борщ

Українці настільки люблять борщ, що навіть назвали на його честь невелике містечко на Тернопільщині – Борщів. До речі, там щорічно влаштовують фестиваль борщу.

2. Вареники

Українська кухня багата на борошняні вироби, що пояснюється переважанням на території України пшениці та інших зернових культур. Дуже популярні в Україні вареники: вироби у формі півмісяця з солоною або солодкою начинкою. Солоні вареники найчастіше готують з картоплею, грибами, тушкованою капустою або м’ясом. Із солодких начинок особливою популярністю користуються сир, мак, фрукти та ягоди.

вареники

Вареники традиційно входять до переліку дванадцяти обов’язкових страв, які готують на Святвечір.

Також читайте:   Як правильно харчуватися влітку

3. Плато з морепродуктів

Поціновувачам рибних/морських страв ресторани Львова пропонують спробувати плато з мореподуктів. Там можуть бути креветки, анчоуси, кальмари, восьминоги, устриці, мідії… Можна довго сидіти десь у ресторанчику, смакувати і спілкуватися після довгої прогулянки старим Львовом. А можна і замовити собі доставку морепродуктів додому.

плато з морепродуктів

4. Голубці

Голубці – це ще одна страва, яку традиційно готують не тільки на Святвечір, а й щодня. Мелене пшоно (в даний час замінене рисом), м’ясо, дрібно нарізану моркву і цибулю зі спеціями укладають у лист капусти і тушкують. Як і інші українські страви, голубці традиційно подають зі сметаною. Подібна страва під назвою долма популярна на півдні країни. Від голубців відрізняється лише тим, що начинка загортається у виноградне листя, що надає їм трохи кислуватий смак.

голубці

5. Деруни

Це соковиті картопляні оладки на Львівщині ще подекуди називають «терті пляцки», а приготовані вони зазвичай з цибулею, яйцем і часником. Буває, що всередину також кладуть гриби або м’ясний фарш. У деяких регіонах їх подають з оселедцем. У ресторані Анчоусна у Львові можна покуштувати деруни з обсмаженими кальмарами, рапанами чи мідіями. А у Коростені на Житомирщині щорічно проходить Фестиваль дерунів.

деруни

Хай Вам смакує!!!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*