Бутерброд з огірком в умовах блекауту - Блог про Львів

Бутерброд з огірком в умовах блекауту

Огірок

Збиралась ввечері зробити бутерброд з огірком. На диво, вони зараз подекуди продаються порівняно дешево – 50-60 грн/кг.

Дістаю огірки з холодильника, а вони – як іграшка-антистрес, в яку можна легко втопити пальці, ще й з пушком плісняви. Зовсім не благородної ? Прикро…

А почалося все з чергового планового блекауту. З 13:00 вдома зникло світло. Якраз по графіку, тому мали увімкнути о 17:00. Та де там… Вже півгодини зайвих пройшло, вже 18:00 на годиннику, а світла нема. Будинки навпроти світяться, а у нас досі темно. Виявивши, що у під’їзді світло є, і не тільки у ньому, а й у деяких квартирах, ми прийняли рішення телефонувати в обленерго.

Додзвонитися Президенту Зеленському, мабуть, було б простіше. “Всі оператори хронічно зайняті. Зателефонуйте, будь ласка, ніколи”. Вкотре почувши у слухавці знайомі фрази, чоловік залишив чат-боту заявку про відсутність електроенергії за нашою адресою. Світло з’явилося приблизно о 19:30. Слава Богу і тим працівникам, які швидко полагодили локальну аварію!

Також читайте:   5 найпопулярніших сирів світу

Добре, що зіпсовані огірки продемонстрували свою непридатність до вживання усім своїм “пухнастим” зовнішнім виглядом. А скільки продуктів, якими легко можна отруїтися, виглядатимуть, як цілком нормальні? Тому раджу не готувати зараз багато, бо з такими вимкненнями, коли світло є якихось 6-8 годин на добу, холодильник не може постійно підтримувати адекватну температуру всередині. Відповідно, продукти і готова їжа псуються.

Непогане рішення проблеми – купити найдешевший кімнатний термометр і покласти його в холодильник. Як тільки температура там буде вищою за 5 градусів тепла, можна починати виносити продукти на балкон. Звісно, за умови, що там температура нижча.

Автор статті: Arwenita.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*