Незвичайні різдвяні традиції у різних країнах світу - Блог про Львів

Незвичайні різдвяні традиції у різних країнах світу

Незвичайні різдвяні традиції у різних країнах світу

Нещодавно я писав про те, як незвично святкують Новий Рік у різних країнах. Також у світі є багато різдвяних традицій, які передаються з покоління в покоління. Українці шукають першу зірку на небі перед Святвечором, ставлять часник на кутики столу, обов’язково готують 12 страв. Між тим, для жителів інших країн наші звичаї точно незрозумілі – як і для нас їхні. Представляю декілька – на мій погляд, найдивніших.

Ховання віників – Норвегія

У Норвегії існує незвичайна традиція – ховати віники на Святвечір. Кілька сотень років тому вважалося, що в цей день злі духи та відьми прокидаються від сну, крадуть віники з чужих осель і літають на них. Донині в хаті шукають схованки, про які сторонні не знають, і ховають у них віники, оберігаючи їх від крадіжки.

Очищення в сауні – Фінляндія

Фінське Різдво в основному схоже на українське – Святвечір, родина, ялинка. Але що може здивувати, так це відвідини фінами саун напередодні Різдва. Вони вірять, що парна очистить їх – не тільки тіло, а й дух.

Їжа від KFC – Японія

В Японії християнське Різдво святкують не через релігію, а через традиції – японцям подобається прикрашена ялинка і штучний іній на вікнах. Тому вони святкують свята, але зовсім не так, як європейці. Різдвяна вечеря – це, перш за все, відро KFC! У популярному ресторані навіть готують на цей час спеціальну різдвяну пропозицію, а черги до каси є найбільшими в році.

Також читайте:   Читай з Воробусом. Спортивні особистості

Огірки на ялинці – Німеччина

Звучить неймовірно? І все ж! Німці вішають на ялинку не тільки ланцюжки і круглі кульки, а й огірки! На щастя, не їстівні, а скляні. Цікаво, що в кожній оселі саме цю прикрасу вішають на видному місці, щоб діти могли її легко знайти. Хто першим побачить, де висить огірок, отримає додатковий різдвяний подарунок. Коли кулька знайдена, її вішають на верхівку ялинки як найголовнішу.

Халва замість куті – Іспанія

В Україні вечерю починають з ложки куті. В Іспанії є починають з шматка солодощів, схожих на халву, відомих як туррон. Такі ж солодощі можна зустріти на різдвяних столах у деяких регіонах Італії чи Франції.

Як бачимо, немає однакових святкових традицій у двох різних країнах. Але їх об’єднує одне – бажання провести цей особливий час із родиною, в теплі дому та в атмосфері любові!

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*