ТОП-10 найгостріших у світі перців - Блог про Львів

ТОП-10 найгостріших у світі перців

ТОП-10 найгостріших у світі перців

Усі ми час від часу стикаємося із різними перцями – це і смачний болгарський перець, з якого готуємо смачні салати, лечо та багато інших страв, і ароматна солодка паприка, і запашний чорний перець-горошок… Також у світі є багато гострих перців, деякі з них настільки гострі, що їх прийнято називати “пекельними”, а вживати такі в їжу наважуються тільки окремі екстремали.

До речі, гострота перців вимірюється в одиницях пекучості Сковіла (SHU) за так-званою шкалою Сковіла, де 0 SHU мають негострі, непекучі перці, від 1000 до 20000 гостроти мають перці халапеньо, сотнями тисяч вимірюється гострота різних сортів хабанеро, а у найгостріших – більше мільйона.

Отож, які ж перці є найгострішими у світі?

10. Habanero Red Savina (350-570 тис. SHU)

Habanero Red Savina або Червона Савіна – найгостріший сорт серед хабанеро. Був спеціально виведений для досягнення сильної гостроти і понад десятиліття (1994-2006) був рекордсменом «Книги рекордів Гіннесса» як найпекучіший у світі перець.

Habanero Red Savina

9. 7 Pot Red (1 млн. SHU)

Назва перцю з іспанської перекладається як «7 червоних горщиків». Ця назва походить від буцімто його здатності розігріти сім каструль із м’ясом. І це дуже рідкісний сорт перцю.

7 Pot Red

8. Bhut Jolokia (1,05 млн. SHU)

Також відомий як «перець-привид» або «примарний перець». Є унікальними серед перців завдяки своїй характерній формі та дуже тонкій шкірці.

Bhut Jolokia

7. 7 Pot Barrackpore (1-1,3 млн. SHU)

Цей перець буває різних форм, розмірів та кольорів. Він має легкий фруктовий відтінок та пасує до багатьох страв, але коли працюєте з цим перцем, одягайте рукавички, а також кухонні окуляри, щоб не отримати опік. Від таких перців опіки дуже болючі!

Також читайте:   Як зварити борщ

7 Pot Barrackpore

6. Naga Viper (1,35-1,38 млн. SHU)

Сорт Naga Viper був виведений англійським фермером Джеральдом Фаулером у результаті схрещування різних сортів, а також багаторічного перехресного запилення перців. Теж свого часу був рекордсменом «Книги рекордів Гіннесса» по гостроті.

Naga Viper

5. Trinidad Scorpion Butch T (1,45 млн. SHU)

Його назва частково походить від імені людини, що займалася поширенням його насіння – Бутча Тейлора. Назва «скорпіон» походить від його подібності з укусом скорпіона: рослина настільки гостра, що її слід обробляти у захисних рукавичках, а попадання в очі може викликати тимчасову сліпоту!

Trinidad Scorpion Butch T

4. 7 Pot Primo (1,47 млн. SHU)

Відомий своїм довгим тонким хвостиком, а також своїм шалено гострим смаком. Був виведений у 2005 році у США.

7 Pot Primo

3. 7 Pot Douglah / Douglah Trinidad Chocolate (1,7-1,8 млн. SHU)

Найгостріший із сімейства «7 Pot». Вважається, що цей перець має один із найкращих смаків серед чилі.

7 Pot Douglah

2. Trinidad Moruga Scorpion (2 млн. SHU)

Цей сорт був виведений порівняно недавно й одразу зайняв друге місце серед найгостріших перців світу. Хто його куштував, окрім пекельної гостроти, відзначає також ніжний фруктовий аромат.

Trinidad Moruga Scorpion

1. Carolina Reaper (2,2 млн. SHU)

Carolina Reaper або Каролінський жнець – перець, занесений з 2013 року до Книги рекордів Гіннеса як найгостріший у світі перець. Був виведений Едом Каррі, садівником зі штату Південна Кароліна, США (звідси й назва). До речі, видобутий з перцю капсаїцин використовується також для виробництва сльозогінного газу й у медичних цілях.

Carolina Reaper

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*