Обмін старих лампочок на енергоощадні LED-лампи. Процедура отримання - Блог про Львів

Обмін старих лампочок на енергоощадні LED-лампи. Процедура отримання

Енергоощадні лампи

Обіцяв розповісти нашим читачам про обмін старих лампочок на енергоощадні LED-лампи. Так ось, нарешті вдалося це зробити на Укрпошті.

Попередню розповідь я завершив тим, що через додаток «Дія» подав заявку на тримання ламп. В принципі нічого складного в цій процедурі немає.

Що для цього потрібно зробити?

Зайти у додаток, обрати послугу, обмін лампочок, контактний телефон, обираєте відділення Укрпошти, тип лампочок (грушоподібна з маленьким цоколем (модель IDST LED 40W P45 E14 WW FR ND) та грушоподібна зі стандартним цоколем (модель ATR LED 400lm A60 E27 830 FR ND 1PF/10) ), кількість і підтвердити замовлення.

Близько п’яти днів я очікував на підтвердження. Кажуть, що пов’язано це з тим, що цей обмін набрав широкого розголосу серед населення. До речі, люди ходять отримувати лампи не лише через «Дію», а й живій черзі. Одразу ж згадуються 90-ті, коли черга за всім: комунальні платежі, черга за хлібом і так далі. Ну, я вже трохи перебільшую, але черги все рівно є.

Були моменти, що робили обмін охочим. Потім настав момент, що таку процедуру робили лише для людей в «Дії». До речі, є в цій всій справі й цікавий нюанс. Взагалі то за процедурою ви маєте принести старі робочі лампочки. Але, і у моєму випадку, і при розмові з людьми чув, що ніхто це не перевіряє. Аби лампи були хоч якісь.

Також читайте:   Який стіл вибрати для кухні?

Повертаючись до мого замовлення. Щоб отримати бажаний «продукт» треба було показати паспорт та ідентифікаційний код. Процедура складає до 5-ти хвилин. Тут все залежить від працівника пошти.

Людей у цей день на пошті не було. До речі, цікаво, що на одну особу отримати можна лише п’ять ламп. Другий, третій, а то й п’ятим раз приходити й робити обмін не можна.

До речі, відтепер їхати у великі міста не треба. Це можна зробити і в районі. Загалом для обміну в селах виділили приблизно 6 600 000 світлодіодних лампочок.

Обміняти лампи зможуть навіть жителі прифронтових населених пунктів Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей. Але в тимчасово окупованих ця програма недоступна.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*