5 найпопулярніших сирів світу - Блог про Львів

5 найпопулярніших сирів світу

5 найпопулярніших сирів світу

Сири стали невід’ємною частиною нашого раціону харчування. Ми додаємо їх майже в кожну страву. Вони мають дуже велику історію та різноманіття смаків та категорій. Якщо ви полюбляєте сири та експериментувати зі смаками, тоді вам у магазин Parmezan, де ви зможете знайти смачні сири з усього світу.

Моцарела

Всі чули про найніжніший сир Моцарела, який прийшов до нас із Італії. Більш всього його можна зустріти в рецептах італійської кухні. Продається сир Моцарела у вигляді кульок, які можуть бути різних розмірів – від невеликої сливи до розміру апельсину. Мережа магазинів Пармезан пропонує вам придбати найсвіжіший сир Моцарела, який зроблений з молока буйволиць або коров’ячого. За властивостями сир Моцарела має 250 ккал на 100 грамів. Якщо ви шанувальник піци, вам має бути знайомий цей сир через рецепт Маргарити, яка неперевершено поєднує у собі томати, базилік та олію з оливок.

Моцарела

Чеддер

Цей британський сир родом з села Чеддер, що у Великобританії, з легкою кислинкою, який віддає після куштування горіховим присмаком. Дату його народження називають приблизно 800 років тому та за легендою, жінка, після того, як подоїла корову, забула відро з молоком. Воно скисло та коли його знайшли – воно перетворилося на смачнючий сир, який на сьогодні підкорив серця багатьох людей по всьому світу. В цьому сирі міститься вітамін D, причому у великій кількості, який сприяє міцному сну.

Чеддер

Пармезан

Один із найпопулярніших видів сиру, який є ключовим інгредієнтом багатьох страв. Досі від приблизної дати його відкриття він не втрачає свою популярність. Для його виробництва застосовують молоко корів, які пасуться разом з конюшиною та люцерною. Пармезан багатий кальцієм та різноманітними вітамінами та без проблем засвоюється організмом людини. Він доволі жирний та має 392 ккал на 100 грамів. Дуже популярним є поєднання смаків пряного та водночас солодкого пармезану з грушою та волоським горіхом. Цей сир додають у такі відомі рецепти, як різотто, салат Цезар.

Також читайте:   Рогалики з яблучною начинкою

Пармезан

Гауда

Цей сир став дуже популярним у наших краях та багато українців купляють саме його для повсякденного вживання. Названий цей сир на честь міста Гауда, Нідерланди. Виготовляється він з коров’ячого молока та часто має в собі усілякі добавки у вигляді спецій. Ще виробники можуть коптити цей сир, що також додає різноманітності у його смаки. Від має 350-380 ккал у 100 грамах та тонкий вершковий та солоденький смак. Традиційно використовується в сендвічах, тому що має приємну консистенцію при плавленні та добре смакує з витриманим віном.

Гауда

Брі

Брі – м’який вершковий сир, який народився в невеликій французькій провінції неподалік Парижа. Його вважають одним із найдавніших сирів Франції та згадували про нього ще у 774 році під час правління Карла Великого. Добре смакує з салатами та свіжими фруктами. Має близько 330 ккал у 100 грамах.

Брі

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 18.03.2023 пише:

    цікаво в якій це страві пармезан є основним інгредієнтом? здебільшого він додається вже до готової страви за бажанням для смаку

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*