Що таке паназіатська кухня, і чому вона настільки популярна - Блог про Львів

Що таке паназіатська кухня, і чому вона настільки популярна

паназіатська кухня

Дедалі частіше на столах жителів Івано-Франківська почали з’являтися страви паназіатської кухні. Ароматні супи, екзотичні роли та ніжна локшина з кисло-солодким соусом – вибирати тут дійсно є з чого. Від легкого перекусу до святкової страви, здатної прикрасити урочистий захід – паназіатська їжа буде доречною в будь-якій ситуації.

Що це таке

Паназіатська кухня – це збірна назва кулінарних традицій Китаю, Японії, В’єтнаму, Сінгапуру та інших країн, розташованих на південному сході Азії. Усіх їх об’єднують такі риси:

  • велика кількість морепродуктів – для приготування часто використовують рибу, креветки, водорості, ікру тощо;
  • незвичайний смак – у їжі переплітаються кислі, солодкі та гострі відтінки одночасно, все доповнюється великою кількістю пікантних соусів і приправ;
  • високий вміст білків за низької калорійності – завдяки цьому невеликої порції вистачає, щоб вгамувати голод, водночас таку їжу досить легко вписати в добовий раціон навіть людям, які стежать за фігурою;
  • мінімум термічної обробки – це дає можливість зберегти смакові якості та користь основних продуктів;
  • оригінальний зовнішній вигляд – у кожній страві поєднуються одразу кілька яскравих інгредієнтів, завдяки чому все має дуже гарний вигляд.

Ще один плюс – максимальна доступність такої кухні. Відвідайте сторінку ресторанів Sushi Master, і вже скоро улюблену паназіатську страву доставлять у будь-яку точку Івано-Франківська!

Найбільш популярні представники

Найвідоміша страва паназіатської кухні – це суші. Грудочки рису з морепродуктами стали популярними по всій планеті. Темпура, гункан, сашимі, урамакі – завдяки величезній різноманітності суші ніколи не зможуть приїстися. Виглядає сет ролів дуже красиво, оскільки страву їдять паличками, то це перетворює просте приймання їжі на цікавий ритуал, просочений японськими традиціями.

Але одними суші все не обмежується. Серед інших яскравих представників можна виділити:

  • суп місо – його роблять з ароматної соєвої пасти;
  • локшина удон – вирізняється приємним кисло-солодким смаком;
  • салат чука – у водоростях і кунжуті;
  • рис з овочами та морепродуктами тощо.

Як результат, паназіатська їжа – це смачно, естетично привабливо і максимально поживно. Тож такі страви точно стануть незамінним доповненням вашого раціону!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*