ТОП-5 найцікавіших місць у Сколе - Блог про Львів

ТОП-5 найцікавіших місць у Сколе

Сколе

Сколе – це невелике містечко в Українських Карпатах, і на перший погляд може здатися, що тут немає нічого цікавого, але це не так. Я покажу декілька місць, які можуть вас зацікавити.

Палац баронів Гредлів

Палац був збудований у середині ХІХ століття бароном Еугеніушем Кінські після того, як він купив сколівські землі у графа Потоцького. Ця неймовірна споруда має два поверхи, в парку можна прогулятися і насолодитися сонячним днем, і в хмарні дні тут по особливому гарно. В кінці ХІХ століття палац був перебудований в стилі необароко. Навпроти палацу є АТБ.

палац Гредлів

Церква Святого великомученика Пантелеймона

Це невелика греко-католицька дерев’яна церква у бойківському стилі. Церкву збудували ще в XVII столітті. Спочатку церква називалася церквою святої Парасекви. Храм дуже гарно виглядає і ззовні, і всередині. На даний момент церква Пантелеймона діюча, можна піти оглянути та помолитися.

церква Пантелеймона

Річка Опір

Напевно, це найпопулярніше місце у Сколе для пляжного відпочинку. На річці є багато порогів, повз які бурлить вода, і там дуже класно сидіти, немов у джакузі. Загалом ріка неглибока, але є одне місце, котре місцеві називають «Скала», то там глибина така, що не можна дістати ногами, і можна нормально поплавати. Зазвичай тут досить тепла вода. А з самої скали можна пострибати у воду.

Також читайте:   Куди сходити з друзями у Києві?

Скала

Сколівське озеро

Озеро з неймовірно гарним краєвидом на гори, поряд є лавочки і альтанки. В озері можна поплавати та чудово відпочити на бережку. Також поруч є чимало місць, де можна розкласти намети.

Сколівське озеро

Станція «Бодрячок»

Це невеликий водоспад на Павловому потоці посеред лісу, в якому і взимку, і влітку холодна вода. Сюди часто приходять люди, щоб поплавати у крижаній воді. Глибина – близько метра, тож можна зануритися. На березі є лавочки та роздягальні. Також це дуже гарне місце, де можна просто посидіти і відпочити.

станція Бодрячок

Раджу приїхати на відпочинок у Сколе – тут завжди дуже гарно, і для любителів гір тут є куди сходити (зі Сколе починаються маршрути на гори Парашка, Лопата, Ключ…). У теплі дні можна гуляти і плавати в річці та озері, а взимку сидіти вдома біля теплого каміну та дивитися у вікно на білі гори.

P.S. Фотогалерею міста Сколе можна переглянути тут.

Автор статті: Яна.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*